Prima pagină » Știri externe » Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele

Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele

Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele
Sydney a înregistrat cea mai călduroasă zi din ultimii peste doi ani, cu temperaturi de 37,6 grade Celsius, în timp ce aproape 40 de incendii de vegetaţie au izbucnit, iar mulţi oameni s-au dus la plajă pentru a se bucura de vremea caldă.
 
Temperaturile în Penrith, care se află la 35 de mile vest de Sydney, au atins 40,1 C luni după-amiază, în timp ce unele oraşe din interior au ajuns la aproape 41 C.
 
Sute de pompieri din New South Wales (NSW), statul în care locuiesc o treime dintre australieni, se luptau pentru a proteja unele case şi clădiri, în timp ce aproape 40 de incendii de vegetaţie au izbucnit.
 
Echipajele de la sol au fost sprijinite de avioane, în timp ce unii locuitori au fost avertizaţi să părăsească zona în care locuiesc, deoarece unele incendii continuau să se extindă rapid.
 
Aproximativ 35 de şcoli din NSW au fost închise din cauza căldurii puternice, potrivit SkyNews.
 
Angela Burford, ofiţer operaţional la NSW Rural Fire Service, a declarat pentru Australian Broadcasting Corp: „Dacă se declanşează un incendiu, acesta va arde în aceste condiţii dificile… [este] mai greu pentru pompierii noştri să se deplaseze în jurul lor, iar focul se poate răspândi foarte repede, în special în păşuni”.
 
Serviciul de pompieri a precizat că „sute de pompieri au fost ocupaţi astăzi” în tot statul şi că activitatea va „continua până noaptea”.
 
Furtuni uscate sunt, de asemenea, posibile în estul NSW, ceea ce ar putea duce la condiţii în care fulgerele ar putea aprinde noi incendii, a declarat Biroul de Meteorologie.
 
Oficialii au declarat că aceste condiţii extreme ar putea aduce cel mai mare risc de incendiu de la incendiile din vara anului 2020.
 
Condiţiile calde şi uscate sunt susceptibile să persiste până miercuri.
 
Coasta de est a Australiei a fost dominată în ultimii doi ani de fenomenul meteorologic La Nina, asociat de obicei cu o creştere a precipitaţiilor, care a adus ploi record şi inundaţii pe scară largă.
 
În 2022, Sydney a înregistrat cele mai mari precipitaţii de la începutul înregistrărilor, în 1858.
 
Dar biroul meteorologic a declarat săptămâna trecută că modelele sale climatice sugerează că La Nina este „probabil aproape de sfârşit”.
 
Condiţiile neutre, care nu reprezintă nici La Nina, nici opusul său, El Nino, erau susceptibile să prevaleze pe parcursul toamnei în emisfera sudică, au declarat experţii.