Taifunul Bebinca a lovit Shanghai. Cea mai puternică furtună din China, din 1949

Oraşul Shanghai a fost lovit de taifunul Bebinca, cea mai puternică furtună din ultimii 75 de ani.

Urmărește
2337 afișări
Imaginea articolului Taifunul Bebinca a lovit Shanghai. Cea mai puternică furtună din China, din 1949

Taifunul Bebinca a lovit Shanghai. Cea mai puternică furtună din China, din 1949

Oraşul Shanghai a fost complet paralizat luni, după ce taifunul Bebinca, cel mai puternic ciclon tropical care a loveşte direct oraşul în ultimele şapte decenii, a ajuns pe uscat, scrie Reuters.

Furtuna de categoria 1 a lovit oraşul luni dimineaţă, în jurul orei locale 7:30, ceea ce a dus la evacuarea a 400.000 de locuitori.

Ploile torenţiale şi vânturile puternice au doborât mai bine de 10.000 de copaci. O singură persoană a fost rănită, potrivit presei de stat chineze.

Mai mult de 1.400 de zboruri şi 570 de trenuri au fost anulate, stricând planurile turiştilor în perioada sărbătorii Festivalului de Toamnă.

Mai multe locuri de agrement, inclusiv Shanghai Disney Resort, au fost închise, iar unele districte au ridicat nivelul de alertă meteo la maxim.

Până la prânz, ochiul furtunii s-a mutat în provincia vecină Jiangsu, însă ploile abundente au continuat să cadă peste capitala financiară a Chinei.

Shanghaiul, rar lovit de furtuni atât de puternice, nu a mai avut parte de un astfel de eveniment meteorologic din 1949.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici