Taiwan a intrat în alertă după ce un portavion chinezesc a fost observat în apropiere

Taiwan şi-a mobilizat trupele după ce a detectat un portavion chinezesc în sud, în contextul tensiunilor crescânde cu Beijingul, informează AFP.

Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Taiwan a intrat în alertă după ce un portavion chinezesc a fost observat în apropiere

Taiwan a intrat în alertă după ce un portavion chinezesc a fost observat în apropiere

Taiwanul este în stare de alertă după ce Ministerul Apărării a detectat un portavion chinezesc, grupul naval Liaoning, navigând în apropierea canalului Bashi, duminică. Ministerul a declarat că armata taiwaneză este pregătită să reacţioneze, dacă va fi necesar.

Această mişcare vine după discursul preşedintelui taiwanez Lai Ching-te, susţinut cu ocazia Zilei Naţionale, în care a promis că va rezista anexării de către China şi a afirmat că Beijingul şi Taipeiul „nu sunt subordonate unul altuia”.

În ultimii ani, China a intensificat activităţile militare în jurul Taiwanului, inclusiv prin cu avioane şi nave militare. Declaraţia lui Lai a provocat o reacţie din partea Beijingului, care a avertizat că „provocările” sale ar putea duce la „dezastru” pentru poporul taiwanez.

În acest context, secretarul de stat american Antony Blinken a cerut Chinei să se abţină de la orice acţiuni provocatoare în legătură cu Taiwanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taiwan,
china,
alertă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici