Tandemul Medvedev- Putin "funcţionează foarte bine"

Tandemul dintre preşedintele rus Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin "funcţionează foarte bine", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, în condiţiile în care experţii se întreabă cu privire la posibile disensiuni pe fondul crizei economice.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Tandemul Medvedev- Putin "funcţionează foarte bine"

Tandemul Medvedev- Putin "funcţionează foarte bine" (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce este numit tandemul (Medvedev-Putin) funcţionează foarte bine. Este un noroc pentru ţara noastră să aibă un cuplu atât de magnific într-o perioadă dificilă", a precizat Peksov într-un interviu pentru postul de radio Vocea Rusiei.

El a făcut referire la criza economică mondială şi repercusiunile acesteia în Rusia, care a fost afectată de scăderea preţului petrolului pe care îl exportă.

Peskov a calificat drept neavenite criticile la adresa politicii economice întreprinse de Vladimir Putin, pe care a demarat-o de când se afla la Kremlin (2000-2008) şi pe care a continuat-o în calitate de premier, dând asigurări că va avea rezultate în timp de criză.

"Faptul că economia rusă nu este moartă, că a trecut peste primul şoc al crizei cu uşurinţă şi fără scăderi ale nivelului de trai al populaţiei demonstrează că sistemul funcţionează foarte bine", a precizat Peskov.

"Trebuie să recunoaştem că Rusia a parcurs în ultimii opt ani un drum lung şi că a reuşit să profite de această situaţie foarte favorabilă (preţul ridicat al petrolului) pentru a se pune pe picioare, consolidându-şi puterea şi fiind pregătită pentru perioada de criză", a subliniat el.

Experţii şi presa rusă au relatat despre tensiunile de la vârful executivului, în vreme ce criza economică face ravagii, şi despre faptul că Medvedev, care stătea până în prezent în umbra lui Putin, începe să critice ritmul "lent" în care sunt luate deciziile de către autorităţi.

"Anturajul lui Medvedev poate clar să ia iniţiativă", a declarat directorul institutului independent de sondare a opiniei Levada şi politologul Lev Gudkov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici