- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (20.08.2018, 18:44)
- Tudor Ionescu
Ţara care majorează cu 3.500% salariul minim pe economie
Venezuela a aplicat măsuri de devalorizare a monedei naţionale şi de majorare a taxei pe valoarea adaugată (TVA), a salariilor şi a preţurilor la carburanţi, relatează Bloomberg.
Urmărește
5368 afișări
Ţara care majorează cu 3.500% salariul minim pe economie
În urma devalorizării, cursul monedei naţionale raportată la dolar a ajuns la şase milioane de bolivari/dolar, guvernul crescând şi salariul minim pe economie cu 3.500%. Cu toate acestea, pe fondul inflaţiei, salariul minim echivalează cu doar 30 de dolari.
Toate aceste măsuri au, însă, potenţialul de a creştere inflaţia şi mai mult. Pe 15 august, indexul Bloomberg’s Café con Leche estima inflaţia la peste 100.000%, în condişiile în care la sfârşitul lunii iulie era estimată între 82.000% şi 86.000%.
În paralel, guvernul a eliminat parţial şi subvenţiile la benzină, măsură care - combinată cu creşterea TVA - ar urma să crească veniturile statului cu zece miliarde de dolari pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Măsura devalorizării monedei naţionale are loc în acelaşi timp cu cea a denominării ei, măsură prin care guvernul venezuelean intenţionează să elimine cinci zerouri. Se doreşte, de asemenea, introducerea unor noi bancnote, schimbarea numelui monedei naţionale şi utilizarea criptomonedei Petro - concepută chiar de către guvernul venezuelean - ca etalon pentru moneda naţională, după modelul etalonului aur-dolar, implementat prin Sistemul de la Bretton Woods. Venezuela ar fi, astfel, prima ţară din lume care ar folosi un astfel de etalon.
Criptomoneda ar avea o valoare de 60 de dolari/Petro, valoare ce ar urma să fie susţinută de petrol - a cărui producţie a scăzut dramatic în ultimii ani, prin urmare valoarea unui Petro nu ar mai avea cum să rămână la 60 de dolari.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Pedeapsa DURĂ pe care a primit-o un jurnalist iranian pentru că a jignit un imam pe Twitter
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe