Ţările din Grupul Vişegrad resping planul Comisiei Europene privind gestionarea imigraţiei

  • Grupul Vişegrad resinge planul Comisiei Europene privind imigraţia
  • Viktor Orban: "Planul nu reprezintă niciun succes. Schemele de redistribuire a imigranţilor şi cotele sunt menţinute, indiferent de cum sunt denumite"
  • Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia cer oprirea imigraţiei la sursă şi securizarea frontierelor UE
Urmărește
775 afișări
Imaginea articolului Ţările din Grupul Vişegrad resping planul Comisiei Europene privind gestionarea imigraţiei

Ţările din Grupul Vişegrad resping planul Comisiei Europene privind gestionarea imigraţiei

Ţările din Grupul de la Vişegrad au contestat, joi, planul propus de Comisia Europeană pentru gestionarea imigraţiei, cerând măsuri eficiente de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene şi evitarea redistribuirii extracomunitarilor în statele UE.

Din Grupul de la Vişegrad fac parte Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

"Planul nu reprezintă niciun succes. Schemele de redistribuire a imigranţilor şi cotele sunt menţinute, indiferent de cum sunt denumite. Schimbarea denumirii nu este suficientă", a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de publicaţia Die Welt.

"Uniunea Europeană trebuie să oprească imigraţia extracomunitară", a afirmat, la rândul său, premierul Cehiei, Andrej Babis, subliniind că sunt necesare centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, nu în interior. Babis a cerut iniţierea de negocieri cu Libia şi Siria pentru gestionarea imigraţiei.

"Grupul de la Vişegrad îşi menţine poziţia că politica UE în domeniul migraţiei trebuie să conţină măsuri stricte şi eficiente de securizare a frontierelor. Vrem ca problemele să fie rezolvate la sursă, nu să ne confruntăm noi cu propuneri controversate", a comunicat premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Viktor Orban, Andrej Babis şi Mateusz Morawiecki s-au întâlnit, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La rândul său, ministrul austriac de Interne, Karl Neuhammer, a notat că oficialii Comisiei Europene par să fi ţinut cont de solicitările Guvernului de la Viena privind repatrierile imigranţilor, securizarea frontierelor UE şi cooperarea cu state terţe. Însă mecanismul de relocare a imigranţilor nu trebuie reintrodus "pe uşa din spate", a subliniat oficialul austriac.

Comisia Europeană a propus, miercuri, un nou plan de gestionare a imigraţiei extracomunitare, care prevede proceduri mai eficiente şi intensificarea solidarităţii între statele Uniunii Europene. "Actualul sistem nu mai funcţionează, iar, în ultimii cinci ani, Uniunea Europeană nu l-a putut remedia. UE trebuie să depăşească actualul impas şi să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Prin noul Pact pentru Migraţie şi Azil, Comisia Europeană propune soluţii europene la o problemă europeană. UE trebuie să depăşească logica soluţiilor ad-hoc şi să introducă un sistem de gestionare a migraţiei predictibil şi de încredere", a anunţat Comisia Europeană.

"După consultaţii extinse şi după o evaluare onestă şi sistemică a situaţiei, Comisia Europeană propune îmbunătăţirea actualului sistem. Acest lucru include căutarea de modalităţi pentru îmbunătăţirea cooperării cu ţările de origine şi tranzit, asigurarea unor proceduri eficiente, integrarea cu succes a refugiaţilor şi repatrierea celor care nu au drept de şedere. Nicio soluţie unilaterală în domeniul migraţiei nu poate satisface toate părţile asupra tuturor aspectelor, ci, prin colaborare, UE poate găsi o soluţie comună", a precizat Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici