- Home
- Externe
- (29.06.2022, 03:00)
- Alexandru Gologan
Ţările din UE ajung la un acord în privinţa politicilor de mediu. Cum se va realiza tranziţia ecologică
- Ţările UE sunt de acord să susţină interzicerea maşinilor cu combustibili fosili din 2035
- Compromisul a fost acceptat pentru a proteja cetăţenii de efectele nocive ale CO2
- Pachetul de politici ecologice este necesar pentru a contracara schimbările climatice
Urmărește
51 afișări
Sursa foto: Profimedia
Ţările UE au încheiat noi acorduri privind propunerile de lege pentru combaterea schimbărilor climatice şi susţin eliminarea treptată până în 2035 a vânzărilor de maşini noi pe bază de combustibili fosili.
După mai bine de 16 ore de negocieri, miniştrii mediului din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au convenit asupra poziţiilor lor comune cu privire la cinci legi, parte a unui pachet mai larg de măsuri pentru reducerea emisiilor cauzate de încălzirea globală.
„Criza climatică şi consecinţele ei sunt clare. Prin urmare, politica asumată este inevitabilă”, a declarat liderul UE pentru politici climatice, Frans Timmermans.
Timmermans crede că invadarea Ucrainei de către Rusia, principalul furnizor de gaz, îndeamnă ţările să renunţe mai repede la combustibilii fosili.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Oceanele lumii sunt la cel mai ridicat nivel acid din ultimii 26.000 de ani - raport climatic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:11
-
astăzi, 12:02
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1078. Zelenski sugerează că Ucraina ar trebui să obţină arme nucleare dacă aderarea la NATO este amânată / O lovitură cu drone a Ucrainei ar fi provocat un incendiu la un depozit de petrol din Krasnodar Krai / Şeful AIEA avertizează că atacurile Rusiei asupra reţelei energetice a Ucrainei ar putea provoca un accident nuclear