- Home
- Externe
- (15.05.2023, 21:40)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţările europene au obţinut relocarea biroului OMS de la Moscova, după un an de obstacole birocratice
A fost nevoie de un an, dar ţările europene au reuşit să facă presiuni pentru ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să mute un birou cheie departe de Moscova.
Urmărește
747 afișări
În cadrul unei sesiuni speciale a Comitetului regional pentru Europa al OMS, convocată de toate ţările UE, cu excepţia Ungariei, precum şi de Islanda, Norvegia, Marea Britanie şi Ucraina, ţările au forţat mâna OMS în ceea ce priveşte închiderea biroului pentru boli netransmisibile de la Moscova. Biroul va fi mutat la Copenhaga "cel târziu" la data de 1 ianuarie 2024.
Aceasta marchează un moment important pentru OMS, care încearcă să rămână neutră din punct de vedere politic, condamnând în acelaşi timp acţiunile care dăunează sănătăţii umane. Ţările europene care au făcut presiuni pentru relocarea biroului au susţinut într-o scrisoare din aprilie că "impactul imediat şi pe termen lung asupra sănătăţii în Ucraina şi în afara acesteia, cauzat de războiul de agresiune neprovocat, nejustificat şi ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, continuă să fie o chestiune de maximă îngrijorare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Majoritatea ţărilor prezente la reuniunea de luni au votat în favoarea rezoluţiei, care vine la aproape exact un an după ce au dat startul procedurii. POLITICO a relatat în octombrie că personalul din biroul de la Moscova a fost mutat în linişte în afara ţării, rămânând doar o mână de angajaţi ruşi ai OMS şi 11 consultanţi.
Dar relocarea completă a fost afectată de obstacole birocratice, în special din cauza faptului că există doar un singur eveniment oficial anual în care ţările europene pot vota cu privire la mutare, următoarea reuniune fiind în octombrie.
Pentru a ocoli această problemă, UE, Norvegia, Ucraina şi Regatul Unit au convocat o sesiune specială a Comitetului regional pentru Europa, lucru care s-a mai întâmplat doar de două ori până acum, o dată în 2022 pentru a discuta despre mutarea biroului şi o dată în 1954 pentru a înfiinţa biroul OMS pentru Europa.
Danemarca a anunţat că 12 ţări vor completa cele 5,6 milioane de dolari pe an cu care Rusia a contribuit la costurile de funcţionare a biroului de la Moscova.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace