- Home
- Externe
- (15.05.2023, 21:40)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţările europene au obţinut relocarea biroului OMS de la Moscova, după un an de obstacole birocratice
A fost nevoie de un an, dar ţările europene au reuşit să facă presiuni pentru ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să mute un birou cheie departe de Moscova.
Urmărește
747 afișări
În cadrul unei sesiuni speciale a Comitetului regional pentru Europa al OMS, convocată de toate ţările UE, cu excepţia Ungariei, precum şi de Islanda, Norvegia, Marea Britanie şi Ucraina, ţările au forţat mâna OMS în ceea ce priveşte închiderea biroului pentru boli netransmisibile de la Moscova. Biroul va fi mutat la Copenhaga "cel târziu" la data de 1 ianuarie 2024.
Aceasta marchează un moment important pentru OMS, care încearcă să rămână neutră din punct de vedere politic, condamnând în acelaşi timp acţiunile care dăunează sănătăţii umane. Ţările europene care au făcut presiuni pentru relocarea biroului au susţinut într-o scrisoare din aprilie că "impactul imediat şi pe termen lung asupra sănătăţii în Ucraina şi în afara acesteia, cauzat de războiul de agresiune neprovocat, nejustificat şi ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, continuă să fie o chestiune de maximă îngrijorare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Majoritatea ţărilor prezente la reuniunea de luni au votat în favoarea rezoluţiei, care vine la aproape exact un an după ce au dat startul procedurii. POLITICO a relatat în octombrie că personalul din biroul de la Moscova a fost mutat în linişte în afara ţării, rămânând doar o mână de angajaţi ruşi ai OMS şi 11 consultanţi.
Dar relocarea completă a fost afectată de obstacole birocratice, în special din cauza faptului că există doar un singur eveniment oficial anual în care ţările europene pot vota cu privire la mutare, următoarea reuniune fiind în octombrie.
Pentru a ocoli această problemă, UE, Norvegia, Ucraina şi Regatul Unit au convocat o sesiune specială a Comitetului regional pentru Europa, lucru care s-a mai întâmplat doar de două ori până acum, o dată în 2022 pentru a discuta despre mutarea biroului şi o dată în 1954 pentru a înfiinţa biroul OMS pentru Europa.
Danemarca a anunţat că 12 ţări vor completa cele 5,6 milioane de dolari pe an cu care Rusia a contribuit la costurile de funcţionare a biroului de la Moscova.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36