- Home
- Externe
- (20.05.2024, 17:23)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţările G7 au un plan prin care să ajute Ucraina chiar dacă Donald Trump se întoarce la Casa Albă. Kievul ar putea primi 50 de miliarde de dolari cu ajutorul activelor ruseşti îngheţate
- Ţările G7 analizează un plan al Washingtonului de a urgenta o finanţare de zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina înainte de potenţiala revenire a lui Donald Trump la Casa Albă.
- Planul Washingtonului ar urma să strângă aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru Kiev.
Urmărește
471 afișări
Conform planului, care urmează să fie discutat la summitul G7 din iunie, Kievul ar urma să primească bani în avans dintr-un împrumut al Grupului G7. Împrumutul ar fi garantat de profiturile viitoare generate de aproximativ 350 de miliarde de dolari din activele ruseşti care au fost îngheţate în Occident ca răspuns la invazia armatei lui Putin în Ucraina.
Unii membri ai G7 au fost reticenţi în a aproba planul, dar sentimentele lor s-au schimbat după un impuls diplomatic din partea SUA, afirmă mai mulţi oficiali occidentali citaţi de Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Planul Washingtonului ar urma să strângă aproximativ 50 de miliarde de dolari, bani ce ar urma să fie redirecţionaţi Kievului încă din această vară, au declarat oficiali americani.
Din G7 fac parte SUA, Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada.
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a descris această măsură ca fiind un "subiect-cheie" pentru reuniunea miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G7, care va avea loc săptămâna aceasta la Stresa, în Italia.
"Este vital şi urgent să găsim în mod colectiv o modalitate de a debloca valoarea activelor suverane ruseşti imobilizate în jurisdicţiile noastre în beneficiul Ucrainei", va spune Yellen marţi, în cadrul unei conferinţe la Frankfurt, potrivit unor declaraţii consultate de Financial Times.
Planul de finanţare al G7 ar urma să vină într-un moment crucial pentru Kiev, în timp ce forţele ucrainene se luptă să menţină linia frontului pe fondul unei noi ofensive ruseşti.
Membrii mai reticenţi ai G7 văd acest plan ca o modalitate de a asigura finanţarea pe termen lung pentru Kiev în cazul în care Joe Biden pierde alegerile prezidenţiale din acest an în faţa lui Trump, care se opune ajutorului american pentru Ucraina.
Planul ar putea fi "realizat înainte de noiembrie, astfel încât, chiar dacă Trump câştigă, banii au fost deja trimişi", a declarat o persoană implicată în discuţii.
Oficialii din Italia, care deţine preşedinţia rotativă a G7, au declarat că summitul va încerca să ajungă la un consens cu privire la modul în care să "maximizeze utilizarea profiturilor excepţionale pentru a asigura finanţarea pe termen lung a Ucrainei".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi amână călătoria în Japonia din cauza stării de sănătate a regelui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe