Ţările UE intenţionează să reducă dependenţa industrială de China şi Statele Unite

  • Ţările Uniunii Europene vor cere Comisiei Europene să stabilească domeniile strategice în care există o dependenţă prea mare de naţiuni precum China ori Statele Unite.
  • Liderii ţărilor UE vor ca industria europeană să devină mai competitivă pe plan mondial
  • Priorităţile Uniunii Europene sunt domenii precum sectorul digital şi tehnologiile ecologice.
Urmărește
777 afișări
Imaginea articolului Ţările UE intenţionează să reducă dependenţa industrială de China şi Statele Unite

Ţările Uniunii Europene vor cere Comisiei Europene să stabilească domeniile strategice în care există o dependenţă prea mare de naţiuni precum China ori Statele Unite, arată un document obţinut de agenţia de presă Reuters.

Conform unui document pregătit pentru summitul UE din 24-25 septembrie, liderii ţărilor UE vor ca industria europeană să devină mai competitivă pe plan mondial şi să fie mai autonomă şi mai rezistentă.

Priorităţile Uniunii Europene sunt domenii precum sectorul digital şi tehnologiile ecologice, care ar urma să beneficieze de stimulente prin planul de relansare economică post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro.

Liderii UE vor cere ca eforturile UE să se concentreze pe proiecte precum Alianţa Europeană a Bateriilor, Internetul Lucrurilor şi Alianţa Hidrogenului Curat. De asemenea, liderii UE vor cere dezvoltarea de noi alianţe industriale, inclusiv pentru producerea de materii prime, microprocesoare, reţele de telecomunicaţii, industrii cu emisii reduse de dioxid de carbon şi Platforme industriale în sistem cloud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici