Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Şi românii vor plăti

Începând de anul viitor, cetăţenii UE şi ai SUA vor trebui să solicite permise de călătorie în valoare de 10 lire sterline pentru a intra în Regatul Unit, ca parte a schimbărilor radicale menite să consolideze securitatea frontierelor.

Urmărește
20757 afișări
Imaginea articolului Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Şi românii vor plăti

În conformitate cu noile norme, stabilite în documentele guvernamentale publicate marţi, toţi vizitatorii Regatului Unit care nu au nevoie de viză vor trebui să solicite o autorizaţie digitală pentru a călători în ţară, informează Financial Times.

Sistemul de autorizare electronică a călătoriei (ETA) este inspirat în mare măsură din programul ESTA al SUA. Un permis costă 10 lire sterline, permite călătorului să efectueze mai multe călătorii şi este valabil timp de doi ani sau până la expirarea paşaportului titularului.

Programul va fi introdus treptat şi a fost testat cu cetăţenii care călătoresc în Regatul Unit din şapte ţări din Orientul Mijlociu: Qatar, Bahrain, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Iordania.

Vizitatorii din peste 40 de ţări şi teritorii, inclusiv SUA, Australia, Japonia, Israel şi Hong Kong, vor fi incluşi începând cu 8 ianuarie 2025, conform documentelor.

Lista va fi apoi extinsă pentru a include cetăţenii UE la 2 aprilie, deşi cetăţenii irlandezi vor fi exceptaţi. Călătorii care au acum nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit vor trebui în continuare să obţină una.

Seema Malhotra, ministrul pentru migraţie şi cetăţenie, a declarat: „Extinderea la nivel mondial a ETA demonstrează angajamentul nostru de a spori securitatea prin noi tehnologii şi prin încorporarea unui sistem modern de imigrare.”

Pasagerii transferaţi care schimbă zborurile pe un aeroport din Regatul Unit trebuie, de asemenea, să solicite permis ETA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici