- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taxele de şcolarizare în Marea Britanie s-ar putea tripla în 2012
Studenţii din Marea Britanie ar putea plăti, în 2012, taxe de şcolarizare de până la 9.000 de lire sterline pe an, aproape triplu faţă de cât plătesc în prezent, conform unei propuneri anunţate de ministrul Universităţilor şi Ştiinţelor, David Willetts, relatează The Independent.
Taxele de şcolarizare în Marea Britanie s-ar putea tripla în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Willetts a anunţat că majoritatea taxelor ar ajunge la 6.000 de lire sterline, însă unele instituţii ar putea pretinde 9.000 de lire sterline "în circumstanţe excepţionale".
"Credem că este de dorit o limită şi de aceea propunem o taxă de bază de 6.000 de lire sterline pe an, în circumstanţe excepţionale putând fi o limită absolută de 9.000 de lire. Studenţii plătesc acum 3.290 de lire sterline pe an, reprezentand taxe de şcolarizare. Universităţile care nu primesc fonduri de la stat vor putea cere peste 9.000 de lire sterline pentru programe de licenţă", a spus Willetts.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
Instituţiile care impun taxe de peste 6.000 de lire sterline vor trebui să ia parte la programul naţional de burse în valoare de 150 de milioane de lire sterline, pentru a se asigura că studenţii săraci nu sunt excluşi de la educaţie.
Uniunea Naţională a Studenţilor a anunţat, anterior, că planurile de a mări taxele de şcolarizare sunt "periculoase", pentru că unii studenţi nu-şi vor mai putea permite să meargă la universităţi de elită în Marea Britanie.
Preşedintele Uniunii, Aaron Porter, a spus că miniştrii împovărează o generaţie cu datorii imense, înainte ca tinerii să poată să-şi găsească măcar un loc de muncă.
Willetts le-a spus membrilor Guvernului că ar vrea să vadă universităţi care oferă burse unor studenţi mai săraci, permiţându-le ca primul an de studii să fie gratuit.
Universităţile care nu iau măsuri pentru a recruta şi studenţi cu o situaţie financiară precară ar putea suporta taxe suplimentare, a mai anunţat Willetts.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO