- Home
- Externe
- TEHERAN, (07.11.2013, 09:36)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Teheranul aşteaptă negocieri "foarte dificile" la Geneva în dosarul nuclear
Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a calificat joi ca "foarte dificile" negocierile în dosarul nuclear cu marile puteri, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.
Urmărește
88 afișări
Mohammad Javad Zarif (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"După şedinţa de deschidere, colegii mei şi delegaţii statelor (din cadrul Grupului) 5+1 vor începe negocieri foarte dificile, deoarece am intrat în faza detaliilor, care este întotdeauna dificilă şi precisă", scrie Zarif într-un mesaj publicat cu câteva ore înainte de începerea negocierilor prevăzute joi şi vineri la Geneva.
El precizează că va lua un mic dejun de lucru împreună cu Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton, care asigură contactul cu Teheranul în numele Grupului 5+1 (China, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite şi Germania).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Zarif urmează să se întâlnească joi, la Geneva, cu Lakhdar Brahimi, emisarul internaţional pentru Siria, după care va efectua o vizită "de câteva ore" la Roma, unde se va întâlni cu ministrul italian de Externe Emma Bonino.
Iranul şi marile puteri se reunesc la Geneva pentru a negocia un acord privind programul nuclear controversat al Teheranului, americanii exprimându-şi speranţa că iranienii vor face "un prim pas" către o soluţie.
Occidentalii şi Israelul sunt hotărâţi să oprească programul nuclear iranian de îmbogăţire a uraniului, suspectat că vizează să fabrice o armă atomică, lucru pe care Teheranul îl neagă şi revendică dreptul la energie nucleară civilă.
"Cred că este posibil să obţinem acest acord săptămâna aceasta, dar pot să vobesc doar din punctul nostru de vedere", a declarat marţi pentru postul de televiziune France 24 Zarif, care supervizează echipa de negociatori. "Dacă nu ajungem la un acord, nu va fi un dezastru", a adăugat el.
De partea occidentală, tonul este mai rezervat. "Negocierile (în dosarul) nuclear sunt complexe şi intră într-o fază serioasă", a declarat pentru AFP Michael Mann, un purtător de cuvânt al lui Lady Ashton, care prezidează lucrările.
La rândul său, adjunctul ministrului iranian de Externe Abbas Araghchi, care conduce echipa de negociatori, a apreciat că această nouă rundă de negocieri este "un test pentru evaluarea voinţei politice a ţărilor (din cadrul grupului) 5+1 de a avansa spre o soluţie" care să permită să se pună capăt crizei nucleare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe