- Home
- Externe
- BERLIN, (04.03.2015, 18:11)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telefonul şefului Comisiei parlamentare germane de anchetă privind spionajul NSA ar fi fost "spart"
Preşedintele Comisiei Bundestagului (Parlamentul german) care anchetează presupuse acţiuni de spionaj din partea NSA, Patrick Sensburg, a cerut unor experţi în securitate să-i examineze telefonul, suspectând că ar fi fost "spart", relatează site-ul TheLocal.de.
Urmărește
154 afișări
Telefonul şefului Comisiei parlamentare germane de anchetă privind spionajul NSA ar fi fost "spart" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cotidianul Die Welt a dezvăluit în ediţia de miercuri că telefonul Blackberry Z30, încriptat, al parlamentarului creştin-democrat (CDU, conservator, la putere) nu mai funcţiona normal din februarie.
Funcţionari parlamentari l-au sigilit imediat într-un container de plumb, pentru a bloca semnalele wireless, şi l-au trimis la Biroul Federal pentru Securitate IT (BSI) de la Bonn, cu un colet obişniut, prin DHL. Era prima dată când telefonul unui parlamentar german era transportat în acest fel, precizează site-ul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Însă Bundestagul a confirmat pentru Die Welt că BIS a constatat că recipientul a fost deschis înainte ca telefonul să ajungă la sediul instituţiei.
Autorităţile au lansat o anchetă cu privire la persoane necunoscute suspectate de deschiderea containerului, iar BIS încearcă să descopere ce s-ar fi putut scoate din aparat, un proces care necesită câteva săptămâni.
În calitate de preşedinte al Comisiei de anchetă cu privire la spionajul practicat de către Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA), Sensburg lucrează frecvent cu dosare clasificate, în contextul în care Bundestagul încearcă să identifice infracţiuni comise de către agenţii de informaţii străine, în urma dezvăluirilor avertizorului de integritate Edward Snowden, un fost contractor NSA, inclusiv interceptarea telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel.
Cartierul General pentru Comunicaţii al Guvernului britanic (GCHQ) a exercitat recent presiuni asupra acestei anchete, ameninţând cu retragerea din cooperarea cu germanii în domeniul informaţiilor în cazul în care parlamentarii merg cu investigarea acestei relaţii prea departe.
Însă Comisia audiază săptămâna aceasta un fost şef de departament din cadrul serviciilor germane de informaţii externe - Bundesnachrichtendienst (BND).
Telefoanele lui Sensburg şi liderilor echipelor partidelor din cadrul Comisiei - care au acces la mai multe informaţii sensibile decât restul parlamentarilor - le-au fost încriptate telefoanele, iar tuturor membrilor Comisiei le-au fost instalate seifuri în birouri.
De asemenea, ofiţeri din cadrul serviciilor germane de informaţii interne (Verfassungsschutz) i-au avertizat pe membrii Comisiei că reprezintă ţinte foarte "atrăgătoare" pentru spioni şi i-au îndemnat să-şi securizeze comunicaţiile.
Pe de altă parte, personalul administrativ guvernamental a mijlocit încriptarea a aproximativ 3.000 de telefoane "inteligente", în urma dezvăluirilor lui Snowden, şi se aşteaptă ca numărul să crească în anii următori.
Însă dispozitivele în valoare de aproximativ 2.000 de euro produse de compania canadiană Blackberry şi încriptate de compania germană Secusmart sunt certificate doar pentru cel mai slab nivel de securitate al informaţiilor germane - "clasificat", precizează site-ul
Numeroşi utilizatori s-au plâns, de asemenea, că bateria ţine prea puţin, că apar "întârzieri" în timpul conversaţiilor şi că se aude "prost".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe