Tenativă de asasinat la nivel înalt: Rusia este principalul suspect în încercarea de eliminare a lui Armin Papperger, şeful Rheinmetall, unul din cei mai mari jucători europeni din industria apărării, care vrea să livreze Ucrainei muniţie de război

Rusia este considerată principalul suspect în cazul încercării eşuate de asasinare a lui Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, una dintre cele mai mari companii europene din industria apărării. Rheinmetall are în plan să producă peste 700.000 obuze în 2024, care vor fi livrate Ucrainei, scrie Financial Times.

Urmărește
482 afișări
Imaginea articolului Tenativă de asasinat la nivel înalt: Rusia este principalul suspect în încercarea de eliminare a lui Armin Papperger, şeful Rheinmetall, unul din cei mai mari jucători europeni din industria apărării, care vrea să livreze Ucrainei muniţie de război

Doi diplomaţi de rang înalt din cadrul alianţei au declarat că presupusa conspiraţie împotriva lui Armin Papperger, este considerată parte a campaniei mai ample de sabotaj şi război hibrid a Rusiei împotriva statelor europene membre NATO.

Papperger a atras furia Kremlinului în 2023, când a anunţat că intenţionează să construiască o fabrică de tancuri Panther în Ucraina, pe care Ministerul rus de Externe a ameninţat că o va distruge, potrivit unui purtător de cuvânt.

În ultimele luni, serviciile de informaţii occidentale au avertizat cu privire la intensificarea tentativelor de sabotaj ale Rusiei în Europa, inclusiv a comploturilor care vizează baze militare din Germania.

Rheinmetall, care produce obuze, vehicule de luptă, drone militare şi si piese destinate tancului Leopard 2, şi-a extins rapid capacitatea de producţie ca răspuns la invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici