Tensiuni între Marea Britanie şi Ungaria pe tema unui pliant ungar ce denunţă situaţia imigraţilor în UE

Ministerul britanic de Externe a transmis miercuri note de protest Ungariei, după ce şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a declarat că în unele state europene, inclusiv în Marea Britanie, ar exista sute de zone ocupate de imigranţi, locuri în care legile nu s-ar mai aplica.

Urmărește
5491 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Marea Britanie şi Ungaria pe tema unui pliant ungar ce denunţă situaţia imigraţilor în UE

Tensiuni între Marea Britanie şi Ungaria pe tema unui pliant ungar ce denunţă situaţia imigraţilor în UE

Într-un interviu acordat BBC de la New York, unde participă la Adunarea Generală ONU, Péter Szijjártó a fost rugat să explice mesajul dintr-un pliant distribuit în Ungaria în campania dinaintea referendumului pe tema cotelor UE privind distribuirea imigranţilor. Mesajul pliantului este că în unele ţări occidentale membre UE ar exista sute de "zone de ilegalitate", ocupate de imigranţi extracomunitari. Printre zonele menţionate figurează şi unele locuri din Londra.

"Există zone de ilegalitate în Europa, nu le vrem şi în Ungaria", a afirmat Szijjarto în interviul acordat BBC, potrivit Huffington Post.

Pe fondul iritării moderatorului BBC, Szijjártó a adăugat: "Îmi place Londra mult, nu-i problemă".

"Acest pliant este inexact. Nu există nicio zonă în Marea Britanie în care nu s-ar aplica legile", a reacţionat miercuri seară Ministerul britanic de Externe, conform cotidianului francez Le Figaro. Ambasada britanică din Budapesta a transmis o notă de protest Ministerului ungar de Externe.

Ungaria va organiza pe 2 octombrie un referendum pe tema sistemului Uniunii Europene de a distribui conform unor cote obligatorii refugiaţi în statele membre. Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea cetăţenilor ungari se opun primirii de refugiaţi extracomunitari.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a luat măsuri dure pentru limitarea afluxului imigranţilor extracomunitari, construind garduri la frontierele cu Serbia şi Croaţia. Budapesta a fost criticată în repetate rânduri de Uniunea Europeană. Recent, ministrul de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, a denunţat politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, pledând pentru excluderea Ungariei, cel puţin temporar, din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici