Tensiuni politice în SUA după o controversată anchetă a FBI în cazul unui consilier prezidenţial

  • Tensiuni politice în SUA după o controversată anchetă a FBI în cazul unui consilier prezidenţial
  • Christopher Wray, directorul FBI, este supus unor presiuni politice enorme din cauza modului în care s-a derulat ancheta care l-a vizat pe fostul consilier prezidenţial Michael Flynn
  • Congresmeni republicani au lansat o investigaţie în acest caz
Urmărește
1126 afișări
Imaginea articolului Tensiuni politice în SUA după o controversată anchetă a FBI în cazul unui consilier prezidenţial

Tensiuni politice în SUA după o controversată anchetă a FBI în cazul unui consilier prezidenţial

Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigaţii din SUA, este supus unor presiuni politice enorme din cauza modului în care s-a derulat ancheta FBI care l-a vizat pe fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 că a minţit Biroul Federal de Investigaţii în privinţa conversaţiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington din acea perioadă. Investigaţia se derula în cadrul anchetei mai ample a procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei lui Donald Trump cu Moscova.

Acum, oficiali republicani de rang înalt din cadrul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor i-au trimis o scrisoare directorului FBI, Christoper Wray, în care îi cer să reexamineze ancheta care l-a vizat pe Michael Flynn şi să admită "nereguli" comise de Biroul Federal de Investigaţii, relatează site-ul de ştiri Axios.com.

În plus, conform postului Fox News, congresmenii republicani Jim Jordan şi Mike Johnson cer audierea unui misterios agent FBI, Joe Pientka, care a participat în ianuarie 2017 la intervievarea în Casa Albă care a condus la inculparea lui Michael Flynn.

Documente FBI arată că agenţii care s-au ocupat de anchetă aveau obiectivul de a-l face pe Michael Flynn "să mintă" în privinţa contactelor cu oficiali ruşi "pentru a obţine inculparea sau demiterea". Documentele FBI - care conţin note scrise în cadrul interogatoriilor - au fost furnizate Departamentului Justiţiei în cadrul reexaminării cazului Michael Flynn.

Congresmenii solicită ca FBI să furnizeze toate documentele relevante până pe 18 mai. În contextul vicierii anchetei, pronunţarea sentinţei în cazul generalului Michael Flynn, care a fost şi director al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA) în intervalul 2012-2014, a fost amânată de câteva ori.

"Ceea ce i s-a întâmplat generalului Michael Flynn, un erou de război, nu ar trebui permis să i se întâmple vreodată din nou vreunui cetăţean al SUA", a declarat Donald Trump recent. Întrebat dacă l-ar graţia pe Michael Flynn în cazul unei condamnări, preşedintele a precizat: "Mie mi se pare că va fi exonerat. Nu ştiu dacă va fi necesară utilizarea prerogativelor de graţiere".

Conform site-ului Axios.com, liderul de la Casa Albă pare dispus să îi retragă susţinerea lui Christopher Wray, pe care l-a numit în funcţia de director FBI după demiterea lui James Comey. Donald Trump ar vrea să îl demită pe Christopher Wray, dar probabil nu va face acest lucru înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, au declarat oficiali citaţi de Axios.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici