- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tentativa de atac de vineri ar putea avea legătură cu un imam legat de atacul de la Fort Hood - VIDEO
Suspectul care a încercat să detoneze un dispozitiv exploziv la bordul unui avion de linie american care se deplasa pe ruta Amsterdam-Detroit ar fi putut fi în contact cu un imam americano-yemenit al cărui nume este citat şi în atacul de la Fort Hood, a declarat un congresmen.
Tentativa de atac de vineri ar putea avea legătură cu un imam legat de atacul de la Fort Hood (Avion ce apaţine Northwest Airlines, Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Republicanul Pete Hoekstra, preşedintele comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, a citat informaţii din presă potrivit cărora suspectul atentatului eşuat de la bordul cursei 253 dintre Amsterdam şi Detroit, ar fi mers în Yemen.
Suspectul, un nigerian în vârstă de 23 de ani, cu numele de Abdul Faruk Abdulmutallab afirmă că are legături cu al-Qaida.
"Ar fi putut fi în contact cu imamul american (Anwar) al-Aulaqi. Întrebarea care se ridică este dacă acest imam din Yemen a fost suficient de influent pentru a convinge oameni să atace din nou Statele Unite", a declarat congresmenul republican.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Numele imamului Anwar al-Aulaqi este citat în atacul soldat cu 13 morţi şi 42 de răniţi de la baza militară Fort Hood (Texas, sud) din 5 noiembrie. Atacatorul, psihiatrul militar Nidal Hasan, a evocat în 2008 moartea americanilor cu imamul.
Aulaqi, un predicator musulman născut în Statele Unite dar care trăieşte în prezent în Yemen, a declarat că s-a întâlnit cu Nidal Hasan în urmă cu nouă ani la centrul islamic Al-Hijrah din Washington şi a început să corespondeze cu el după ce a părăsit Statele Unite.
De altfel, Hoekstra consideră că incidentul de la bordul cursei Amsterdam-Detroit este un atac terorist. "Nu a fost o tentativă de atentat cum a declarat administraţia. Sunt de acord că nu a reuşit ce a vrut. Dar a fost un atac terorist", a declarat el.
Hoekstra s-a declarat "bucuros" că preşedintele american, Barack Obama, a luat măsuri pentru a consolida nivelul de securitate aeriană. "Astfel, recunoaşte că a fost vorba de terorism, că există o ameninţare", a explicat el.
Congresmenul republican reclamă de mai multe săptămâni, împreună cu alţi colegi ai săi, audierea în Congres în legătură cu atacul de la Fort Hood. Parlamentarii care cer astfel de audieri încă din noiembrie, au fost nevoiţi să le amâne la cererea administraţiei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO