Tentativă de lovitură de stat eşuată în Bolivia. Un general a fost arestat

  • Conduse de un general de rang înalt care a promis să „restaureze democraţia”, vehiculele blindate au forţat uşile palatului guvernului din Bolivia miercuri.
  • Preşedintele a numit intervenţia drept o tentativă de lovitură de stat.
834 afișări
Imaginea articolului Tentativă de lovitură de stat eşuată în Bolivia. Un general a fost arestat

Sursa foto: X

Aceasta a fost cea mai recentă criză în Bolivia, care se confruntă cu o criză politică şi una economică.

În câteva ore, naţiunea cu 12 milioane de locuitori a asistat la un scenariu rapid în care trupele păreau să preia controlul asupra guvernului preşedintelui Luis Arce, scrie AP News. Acesta a promis să rămână ferm şi a numit un nou comandant al armatei, care a ordonat imediat trupelor să se retragă.

Soldaţii s-au retras, împreună cu o linie de vehicule militare, punând capăt rebeliunii după doar trei ore.

Sute de susţinători ai lui Arce au năvălit apoi în piaţa din faţa palatului, fluturând steaguri boliviene, cântând imnul naţional şi aclamând.

Retragerea soldaţilor a fost urmată de arestarea şefului armatei, generalul Juan José Zúñiga, după ce procurorul general a deschis o anchetă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici