Teoria conspiraţiei sau adevăr? Amanta lui John F. Kennedy, UCISĂ de CIA pentru că ştia prea multe despre asasinarea preşedintelui american

Moartea suspectă a uneia dintre amantele fostului preşedinte american John F. Kennedy, la doar un an după decesul acestuia, a dat naştere de-a lungul timpului la numeroase teorii ale conspiraţiei.

Urmărește
7684 afișări
Imaginea articolului Teoria conspiraţiei sau adevăr? Amanta lui John F. Kennedy, UCISĂ de CIA pentru că ştia prea multe despre asasinarea preşedintelui american

Teoria conspiraţiei sau adevăr? Amanta lui John F. Kennedy, UCISĂ de CIA pentru că ştia prea multe despre asasinarea preşedintelui american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O nouă carte publicată la începutul lunii aprilie susţine că Mary Pinchot Meyer, una dintre cele mai bogate femei din elita oraşului Washington şi care era cunoscută ca fiind o apropiată a clanului Kennedy, a fost asasinată de CIA, scrie Daily Mail.

Autorul Peter Janney susţine în cartea “Mozaicul lui Mary: Conspiraţia CIA de a-i ucide pe John F. Kennedy şi Mary Pinchot Meyer, şi viziunea lor despre pacea mondială” că Mary Pinchot Meyer a devenit o ameninţare pentru CIA, deoarece s-a apropiat prea mult de adevăr în încercarea de a descoperi ce s-a ascuns de fapt în spatele asasinării iubitului ei, preşedintele John F. Kennedy.

Mary Pinchot Meyer şi soţul acesteia, Cord Meyer, agent CIA, au devenit prieteni cu John F. Kennedy şi soţia acestuia, Jacqueline, după ce aceştia din urmă au cumpărat în 1954 o casă în cartierul Georgetown. Cele două cupluri au devenit apropiate şi cu sora lui Mary, Antoinette, şi soţul acesteia, Ben Bradlee, care a lucrat la publicaţiile Newsweek şi The Washington Post. Un alt cuplu cu care familia Kennedy îşi petrecea timpul era format din o fostă colegă de clasă a lui Mary Pinchot, Cicely d'Autremont, şi soţul acesteia, James Angleton, care era şeful serviciului de contraspionaj din cadrul CIA. Ulterior, în 1958, după 13 ani de căsnicie, Mary Pinchot a cerut divorţul de Cord Meyer.

În cartea sa, Peter Janney susţine că la întâlnirile intime pe care le avea cu Kennedy, Mary ar fi adus des marijuana şi LSD. În timpul conversaţiilor lor desfăşurate sub influenţa substanţelor halucinogene, se pare că doamna Pinchot încerca să-l convingă pe preşedintele american să găsească soluţii paşnice la crizele mondiale, precum Războiul Rece şi criza rachetelor cubaneze.

Janney susţine, de asemenea, că CIA a decis să-l asasineze pe Kennedy în încercarea de a-l opri pe acesta să prevină transformarea Războiului Rece într-un conflict armat.

Ca urmare a faptului că Mary Pinchot Mayer ar fi încercat să afle adevărul din spatele asasinării preşedintelui american şi ar fi deţinut un jurnal secret cu informaţii legate de relaţia ei cu John F. Kennedy, agenţii CIA au înscenat o presupusă agresiune sexuală care a devenit violentă, Mary Pinchot Mayer fiind împuşcată în apropierea casei sale din Georgetown pe 12 octombrie 1964.

La o zi după moartea femeii, cumnatul acesteia, Ben Bradlee, s-a dus la reşedinţa acesteia pentru a recupera jurnalul, însă acolo l-a găsit pe James Angleton, şeful serviciului de contraspionaj al CIA. Angleton i-ar fi spus acestuia că a venit să caute jurnalul, însă a precizat că face asta la cererea soţiei sale, prietenă cu Mary Pinchot Mayer.

Potrivit unor teorii, CIA a reuşit să intre în posesia jurnalului şi să-l distrugă.

Într-un interviu acordat cu puţin timp înainte de moartea sa, în 2001, Cord Meyer a declarat: “Aceiaşi ticăloşi care l-au ucis pe John F. Kennedy mi-au ucis şi soţia”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici