- Home
- Externe
- TOKYO, (05.09.2013, 12:02)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TEPCO a localizat pentru prima dată un flux de apă care curge sub centrala de la Fukushima - VIDEO
Compania care administrează centrala avariată de la Fukushima a anunţat că a localizat pentru prima dată un flux de apă subterană care intră în subsolul unei clădiri şi se contaminează, punând probleme serioase legate de poluare.
Urmărește
215 afișări
TEPCO a localizat pentru prima dată un flux de apă care curge sub centrala de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Tokyo Electric Power (Tepco) a explicat în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri seara, că apa care provine din munte se infiltrează, prin cabluri şi canalizare, în subsolul clădirii în care se află turbina reactorului numărul unu.
Compania a prezentat fotografii şi înregistrări video care denotă această situaţie. Sunetul care însoţeşte înregistrările video este identic celui emis de o cascadă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Fukushima Daiichi acumulează o cantitate de aproximativ 400.000 de tone de apă care conţine cesiu, stronţiu, tritiu şi alte substanţe radioactive, scursă sub pământ sau stocată în aproximativ 1.000 de rezervoare special montate în grabă.
Acest volum creşte în fiecare zi cu 400 de tone, din cauza infiltrării unor cantităţi masive de apă sub clădiri şi necesităţii de a continua răcirea reactoarelor.
Localizarea punctelor de intrare a apei provenite din munte este esenţială pentru a putea stopa în mod eficient fluxul şi pentru a evita contaminarea sa, apoi scurgerea apei în Oceanul Pacific, situat în vecinătate.
Guvernul nipon a anunţat marţi un plan de urgenţă pentru stoparea scurgerilor de apă radioactivă.
Planul prevede construirea unui "perete de gheaţă" vertical subteran, pentru a izola subsolul centralei de ocean, dar costisitoarele lucrări planificate vor necesita doi ani.
O serie de voci din interiorul ţării au îndemnat miercuri Guvernul de la Tokyo să recurgă la expertiză din străinătate în problema scurgerilor de apă.
"Este indispensabil să cooperăm cu organisme şi experţi străini", a declarat Takuya Hattori, un fost director al complexului nuclear Fukushima Daiichi şi preşedinte, în prezent, al Forumului japonez al industriei atomice.
"Problema contaminării apelor subterane în apropierea unei centrale nu este proprie (complexului) Fukushima Daiichi, există numeroase exemple în alte locuri şi, prin urmare, o cunoaştere şi o experienţă în domeniu", a justificat el.
Situaţia de la Fukushima a reapărut în ultimele zile în presă din cauza anunţării mai multor scurgeri la enormele rezervoare de stocare a apei puternic radioactive, dintre care unele au ajuns în mare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe