- Home
- Externe
- (07.04.2020, 03:45)
- Anamaria Cadis
Testele cu anticorpi „vor fi cruciale” pentru a determina când pot fi ridicate restricţiile cauzate de pandemia de COVID-19
Testarea în masă a populaţiei pentru a determina cine a fost deja infectat cu noul coronavirus ar putea ajuta guvernele să stabilească perioada în care să ridice restricţiile impuse pentru a încetini răspândirea virusului.
Urmărește
2910 afișări
Testele cu anticorpi „vor fi cruciale” pentru a determina când pot fi ridicate restricţiile cauzate de pandemia de COVID-19
Aceste teste de sânge - cunoscute şi sub denumirea de teste serologice sau de anticorpi - sunt diferite faţă de testele actuale pentru noul coronavirus, iar specialiştii spun că ar urma să ofere o imagine mai exactă a modului în care s-a manifestă pandemia.
„Ceea ce căutam sunt celulele cu memorie imună (anticorpi) care rămân în sânge după infecţie şi sunt specifice virusului”, a declarat dr. Caroline Buckee, profesor asociat de epidemiologie la Harvard's School of Public Health, pentru Euronews.
Cele mai multe dintre actualele testele pentru COVID-19 implică preluarea unui eşantion de mucus din nas pentru a determina dacă o persoană transportă virusul. Aceste eşantioane sunt analizate în laborator pentru a se stabili dacă există sau nu virus, pentru a găsi virusul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Angela Merkel, îndemn pentru sprijinirea Ucrainei şi unitate transatlantică
-
Cum poate România să ia faţa Franţei, Germaniei şi Poloniei în agricultură. Cum pot ajunge fermierii români în top în Europa
-
Cum a reuşit un tânăr absolvent de mate-info să facă din pasiunea lui pentru maşini o afacere de succes. Azi el readuce la viaţă maşina românească preferată a tuturor şi pregăteşte o nouă mutare
Dar un test serologic ar putea determina în schimb cine a avut deja virusul sau a fost expus la el, determinând astfel apariţia de anticorpi.
„Ceea ce nu ştim, însă, este dacă aceşti anticorpi protejează de fapt împotriva infecţiei”, a adăugat dr. Buckee, ceea ce înseamnă că experţii încă analizează dacă persoanele care s-au recuperat odată, pot fi fi infectaţi din nou.
Mulţi experţi se aşteaptă, însă, ca persoanele care s-au recuperat după infecţia cu noul coronavirus, să fie imune pentru o perioadă de timp.
"O persoană care a avut deja boala dezvoltă un nivel destul de ridicat de anticorpi şi va fi imunizată pentru o perioadă semnificativă de timp", a spus dr. María José Sierra de la Centrul de Coordonare a Urgenţelor din Sănătate din Spania.
Acesta este motivul pentru care multe ţări îşi propun să investească în testarea anticorpilor pentru a determina ce proporţie din populaţia lor poate fi imună la virus.
Unele companii din Europa şi Statele Unite au început să lanseze versiuni comerciale ale acestor teste, care vor fi probabil disponibile în săptămânile următoare.
Experţii spun şi că o astfel de testare pe scară largă ar putea fi crucială pentru a determina momentul ridicării restricţiilor.
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, care s-a recuperat recent după ce a fost infectat cu COVID-19, a declarat că guvernul ia în considerare certificatele de imunitate, astfel încât oamenii să poată reveni mai repede la viaţa normală.
Citește pe alephnews.ro: Acordul de încetare a focului din Gaza a intrat în vigoare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Donald Trump a ajuns sâmbătă seara în Washington pentru a sărbători revenirea la putere. Evenimentul a început cu un foc de artificii
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Pensii cu 660 lei mai mari pentru această categorie de pensionari din România. Vezi dacă te încadrezi!
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:47
Israelul a anunţat începerea armistiţiului. Primii ostatici vor fi eliberaţi duminică
-
astăzi, 11:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1061. Merkel subliniază importanţa NATO în sprijinirea Ucrainei şi face apel la solidaritate transatlantică / Rusia critică parteneriatul de 100 de ani dintre Ucraina şi Regatul Unit / Forţele ucrainene lovesc o fabrică ocupată de ruşi după retragere în Ciasiv Iar