Thailanda extinde sistemul fără vize la 93 de ţări

  • Cetăţeni din 93 de ţări pot intra în Thailanda fără viză.
  • Ţara îşi extinde astfel sistemul încercând să atragă turişti.
  • Turismul este un pilon cheie al economiei naţiunii din Asia de Sud-Est, dar sectorul nu şi-a revenit pe deplin după pandemie.
Urmărește
1001 afișări
Imaginea articolului Thailanda extinde sistemul fără vize la 93 de ţări

Thailanda extinde sistemul fără vize la 93 de ţări

Thailanda şi-a extins sistemul de intrare fără viză în 93 de ţări şi teritorii, potrivit BBC. Turiştii pot sta în ţară până la 60 de zile în cadrul noii scheme care a intrat în vigoare luni,

Anterior, pe listă se aflau doar 57 de ţări.

Thailanda a înregistrat 17,5 milioane de turişti străini în primele şase luni ale anului 2024, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, cifrele nu se apropie de nivelul pre-pandemie.

Majoritatea vizitatorilor au fost din China, Malaezia şi India.

Veniturile din turism în aceeaşi perioadă s-au ridicat la 858 de miliarde de baht (23,6 miliarde de dolari), mai puţin de un sfert din ţinta guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici