- Home
- Externe
- WASHINGTON, SUA, (25.11.2014, 09:49)
- Valentin Vidu - Mediafax
The Intercept: Programul de spionaj Regin ar avea legătură cu guvernele SUA şi Marii Britanii
Programul de spionaj "Regin", operaţional din 2008, ar avea legătură cu guvernele Statelor Unite şi Marii Britanii, a dezvăluit luni site-ul The Intercept.
Urmărește
785 afișări
The Intercept: Programul de spionaj Regin ar avea legătură cu guvernele SUA şi Marii Britanii (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Grupul informatic american Symantec a anunţat duminică, în Franţa, că a descoperit acest program, a cărui complexitate tehnică implică faptul că crearea sa a fost cel puţin supervizată de către serviciile de informaţii ale unui stat.
Potrivit The Intercept, programul pare să aibă legătură cu serviciile de informaţii americane şi britanice şi a fost folosit în atacuri informatice asupra unor reţele informatice ale unor guverne europene şi unei reţele de telecomunicaţii din Belgia.
Citând surse din sector şi o analiză tehnică a programului, The Intercept afirmă că Regin este citat în documente publicate de fostul consultant al Agenţiei americane de informaţii NSA Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea programelor de supravehere ale Statelor Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marco Rubio discută cu premierul israelian despre Iran şi ostaticii din Gaza
-
Trump numeşte fostul patron al unor lanţuri de fast-food în funcţia de ambasador în UE
-
Trump desemnează gruparea Houthi drept „organizaţie teroristă străină”
Întrebată despre aceste informaţii, o purtătoare de cuvânt NSA a răspuns că "nu vom comenta zvonuri".
"Echipe de la Symantec au detectat breşe de securitate dovedite în zece ţări, în primul rând în Rusia, iar apoi în Arabia Saudită, care concentrează fiecare aproximativ un sfert din infectări", a declarat duminică pentru AFP Candid Wueest, un cercetător de la Symantec.
Citeşte şi:
Symantec a descoperit un PROGRAM SPION complex, supervizat probabil de un stat: "A provocat breşe de securitate în zece ţări". Care sunt ŢINTELE vizate
Alte ţări atinse, în ordinea importanţei, sunt Mexicul, Irlanda, India, Afganistanul, Iranul, Belgia, Austria şi Pakistanul.
Invers faţă de alt malware - Stuxnet - care viza centrifuge folosite pentru îmbogăţirea uraniului în Iran, scopul Regin este să colecteze diverse tipuri de date şi nu să saboteze un sistem de control industrial.
Complexitatea lui implică o fază de concepere care a durat mai multe luni, eventual ani, şi care a necesitat o investiţie financiară importantă.
"Timpul şi resursele folosite arată că o naţiune este responsabilă", a dat asigurări Wueest.
Dezvoltatorii au desfăşurat de altfel eforturi considerabile pentru a face virusul cât mai discret posibil, permiţându-i să fie utilizat în misiuni de spionaj persistente de foarte lungă durată.
Identificat pentru prima dată anul trecut, de către Symantec, Regin a fost utilizat mai întâi în perioada 2008-2011, când a fost retras în mod brusc. O nouă versiune a reapărut în 2013, iar aceasta este activă în continuare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe