The Kyiv Independent: Putin intenţionează să organizeze patru referendumuri în regiunile ocupate de ruşi pentru alipirea acestora de Rusia

Reprezentanţii ruşi din regiunile ucrainene aflate sub ocupaţia rusă (Doneţk, Luhansk,Herson şi Zaporojie) au anunţat că vor organiza „referendumuri” pentru aderarea la Federaţia Rusă în perioada 23-27 septembrie.

Urmărește
847 afișări
Imaginea articolului The Kyiv Independent: Putin intenţionează să organizeze patru referendumuri în regiunile ocupate de ruşi pentru alipirea acestora de Rusia

Hepta

Reprezentanţii din teritoriile ocupate de Moscova din regiunile Doneţk şi Luhansk din est, precum şi din regiunile Herson şi Zaporojie din sud, şi-au anunţat planurile pe 20 septembrie.

Kievul a avertizat că voturile ilegale de anexare nu vor schimba poziţia Ucrainei cu privire la războiul Rusiei.

„Rusia a fost şi rămâne un agresor care ocupă ilegal părţi din pământul ucrainean. Ucraina are tot dreptul să-şi elibereze teritoriile şi va continua să le elibereze indiferent ce are de spus Rusia”, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba pentru The Kyiv Independent

Ucraina a precizat mai devreme că nu vor exista discuţii de pace dacă Rusia decide să organizeze referendumuri în teritoriile ocupate.

Occidentul a denunţat, de asemenea, planurile Moscovei de a organiza „referendumuri”.

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a spus că Washingtonul respinge orice astfel de voturi „fără echivoc”. Preşedintele francez Emmanuel Macron a numit astfel de planuri drept „o parodie” şi „cinism”, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz le-a denunţat ca fiind o „farsă”.

Rusia a anexat pentru prima dată ilegal teritoriul Ucrainei în 2014. În urma unui „referendum” fals în Peninsula Crimeea, Moscova a declarat-o teritoriu rus. Majoritatea ţărilor continuă să recunoască Crimeea ca parte a Ucrainei.

Moscova vorbeşte de mult despre organizarea de „referendumuri” false în sudul şi estul Ucrainei în timpul invaziei la scară largă, dar nu a reuşit să le facă.

Anunţurile privind referendumurile orchestrate vin pe fondul contraofensivei de succes a Ucrainei în nord-est şi în sud.

Tot pe 20 septembrie, parlamentul rus a adoptat amendamente care prelungesc pedepsele cu închisoarea la 10-15 ani pentru dezertare, jaf şi alte acte de război. Conceptele de „mobilizare, lege marţială şi stare de război” au fost introduse în Codul penal rus.

Printre noile măsuri se numără că cei care refuză să servească în armată riscă acum până la trei ani de închisoare. Răspunderea penală îi aşteaptă acum şi pe rezerviştii care nu se prezintă dacă sunt chemaţi la pregătire militară.

În urma ştirii, mass-media rusă controlată de stat a anunţat un discurs televizat al dictatorului rus Vladimir Putin în seara zilei de 20 septembrie, urmat de un discurs al ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu. Cu toate acestea, ambele par să fi fost anulate sau amânate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici