The New York Times: Internetul este invadat cu imagini ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor

Numărul de poze şi înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut exponenţial în ultimii ani, ajungând la 45 de milioane de astfel de materiale online în 2018, evoluţie ce sugerează că firmele şi autorităţile sunt neputincioase în faţa acestui flagel, relatează publicaţia The New York Times.

Urmărește
1524 afișări
Imaginea articolului The New York Times: Internetul este invadat cu imagini ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor

The New York Times: Internetul este invadat cu imagini ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor

Profitând de noile tehnici de criptare, infractorii din mediul online creează şi distribuie conţinut ilegal, iar o investigaţie a jurnaliştilor de la cotidianul The New York Times dezvăluie o lume criminală subterană vorace care a exploatat eforturile defectuoase şi insuficiente pentru a o elimina.

La fel ca în cazul discursului urii şi propagandei teroriste, multe companii de tehnologie informaţională nu au reuşit să prevină în mod adecvat distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale pe platformele lor, ori nu au reuşit să coopereze suficient cu autorităţile pentru a contracara acest fenonmen.

Companiile de tehnologie informaţională au anunţat că au detectat anul trecut peste 45 de milioane de milioane de poze şi înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, un număr dublu faţă de anul precedent.

Agenţiile de aplicare a legii, cu atribuţii în ceea ce priveşte combaterea pornografiei infantile, se confruntă cu lipsa tot mai acută a personalului şi finanţării, chiar dacă volumul de cazuri de analizat a crescut tot mai mult.

Într-un document publicat de Centrul Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi din SUA este descris un sistem aproape să "clacheze", cu rapoartele despre imagini cu abuzuri "depăşind capacităţile autorităţilor şi forţelor de ordine de a acţiona". Autorii documentului sugerează că avansul în domeniul învăţării automate, un aspect al inteligenţei artificiale, ar putea fi singura modalitate prin care autorităţile ar putea reuşi să ţină pasul cu infractorii.

După ani de monitorizare neregulată a conţinutului, mai multe companii majore de tehnologie, inclusiv Facebook şi Google, au intensificat acţiunile de supraveghere pe platformele lor. Directorii de la unele companii au menţionat monitorizarea voluntară şi creşterea numărului de rapoarte ca indicii ale angajamentului lor de a gestiona problema.

Însă datele agenţiilor pentru aplicarea legii şi discuţii cu zeci de oficiali americani indică faptul că unele companii de tehnologie informaţională au în continuare probleme cu monitorizarea conţinutului şi cooperarea cu autorităţile. Uneori durează chiar ca luni ca unele companii să răspundă cererilor de informaţii din partea autorităţilor.

Hany Farid, care a lucrat la dezvoltarea de tehnologii care să permită detectarea conţinutului online ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, a declarat că firmele de tehnologie au fost reticente timp de mulţi ani să facă investigaţii amăunţite pe tema practicilor ilegale petrectute pe paltformele lor.

"Companiile ştiau că casa era plină de gândaci, dar erau speriaţi să aprindă luminile", a afirmat el, adăugând: "Şi atunci când au aprins luminile era mai rău decât credeau."

Mai mult, datele publice sugerează că infractorii cibernetici ar putea profita de măsurile luate de sporire a confidenţialităţii comunicaţiilor.

De altfel, Mark Zuckerberg, directorul executiv Facebook, atunci când a anunţat în martie că aplicaţia de Messenger va trece la criptare, a recunoscut riscul pe care această acţiune îl generează în legătură cu "lucruri cu adevărat groaznice, ca exploatarea copiilor".

"Criptarea este un instrument puternic pentru confidenţialitate", a spus Zuckerberg, "dar asta include confidenţialitate şi pentru oamenii care fac lucruri rele."

Taguri:
abuz,
copii,
internet

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici