The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

  • Aproximativ 3 milioane de obuze sunt livrate anual din Phenian către Moscova, deşi multe dintre acestea ar putea fi defecte.
  • Numărul mare de obuze a fost esenţial pentru progresele Rusiei în estul Ucrainei, cum ar fi captura recentă a oraşului Vuhledar.
  • În schimbul muniţiei, Rusia oferă Coreei de Nord tehnologie pentru sateliţi spioni şi echipamente militare, consolidând astfel legăturile dintre cele două ţări.
Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

Potrivit unui raport publicat de The Times pe 4 octombrie, jumătate din toate obuzele de artilerie utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord, conform surselor de informaţii occidentale citate de The Kyiv Independent. Se estimează că în fiecare an sunt livrate aproximativ 3 milioane de obuze din Phenian către Moscova, deşi o mare parte dintre acestea ar putea fi defecte.

Cu toate acestea, numărul impresionant de obuze livrate a avut un rol crucial în avansurile lente ale Rusiei în estul Ucrainei, cum ar fi captura recentă a oraşului Vuhledar din regiunea Doneţk. Pe măsură ce stocurile de muniţie ale Rusiei scad din cauza utilizării extinse în Ucraina, Coreea de Nord devine principalul furnizor extern de arme al Rusiei.

În august, agenţia sud-coreeană Yonhap a raportat că Coreea de Nord a trimis containere către Rusia, care ar putea conţine peste 6 milioane de obuze de artilerie. În schimbul acestor muniţii, Rusia ar fi oferit Coreei de Nord tehnologie pentru desfăşurarea sateliţilor spioni, precum şi tancuri şi avioane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici