The Washington Post: Nancy Pelosi susţine că nu este în favoarea demiterii lui Donald Trump întrucât ar fi o acţiune ce ar dezbina SUA

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, s-a declarat contra demiterii preşedintelui SUA, Donald Trump, în afara cazului în care există motive copleşitoare şi bipartizane, având în vedere cât de dezbinătoare ar fi pentru Statele Unite o acţiune în acest sens, informează Washington Post.

Urmărește
770 afișări
Imaginea articolului The Washington Post: Nancy Pelosi susţine că nu este în favoarea demiterii lui Donald Trump întrucât ar fi o acţiune ce ar dezbina SUA

The Washington Post: Nancy Pelosi susţine că nu este în favoarea demiterii lui Donald Trump întrucât ar fi o acţiune ce ar dezbina SUA

"Nu sunt pentru demitere", a declarat liderul democrat, într-un interviu acordat cotidianului american The Washington Post, preluat de postul CNBC.

"Demiterea este atât de dezbinătoare pentru ţară, aşă că, în afară cazului în care este ceva atât de convingător şi copleşitor şi bipartizan, nu cred că ar trebui să o apucăm pe această cale, pentru că divizează ţara", a explicat Pelosi.

Cu toate că s-a declarat de părere că demiterea lui Trump ar fi o acţiune dezbinătoare, Pelosi a afirmat că despre liderul de la Casa Albă că nu crede că este "apt pentru a fi preşedintele Statelor Unite", fiind "inapt din punct de vedere etic, inapt din punct de vedere intelectual".
 
Investigaţia procurorului special Robert Mueller privind presupusele contacte ale echipei electorale a preşedintelui Donald Trump cu Rusia ar putea avea diverse efecte juridice pentru actualul lider de la Casa Albă, putând conduce chiar la procedura demiterii.

În cazul procedurii pentru demitere, Constituţia SUA prevede posibilitatea ca un preşedinte să fie înlăturat din funcţie pentru "trădare, corupţie şi alte infracţiuni grave ori delicte". Încadrarea faptelor trebuie făcută de membrii Congresului. Procedura demiterii va începe cu audieri în Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, după care va fi vot în plen. Situaţia va depinde foarte mult de rezultatul alegerilor legislative parţiale programate în noiembrie, adică de noua majoritate parlamentară. Camera Reprezentanţilor poate decide suspendarea preşedintelui prin majoritate simplă.

În cazul în care Camera Reprezentanţilor decide suspendarea preşedintelui SUA, Senatul va organiza un proces pe tema acuzaţiilor, monitorizat de preşedintele Curţii Supreme de Justiţie. Membrii Camerei Reprezentanţilor vor fi procurori, iar senatorii vor decide prin vot nevinovăţia sau vinovăţia preşedintelui SUA. Preşedintele va fi apărat de avocaţi. După procesul din Senat, preşedintele poate fi sau nu condamnat printr-o majoritate de două-treimi dintre membrii Senatului. Practic, Donald Trump va putea fi demis dacă două-treimi dintre senatori decid că trebuie condamnat.

"Doar doi preşedinţi - Andrew Johnson, în 1868, şi Bill Clinton, în 1998 - au fost suspendaţi de Camera Reprezentanţilor; în 1974, Richard Nixon a demisionat pentru a evita să fie suspendat. Niciun preşedinte nu a fost demis de Senatul SUA prin această procedură", explică The New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici