Thierry Breton demisionează din funcţia de comisar european al Franţei. Ce acuzaţii îi aduce Ursulei von der Leyen

  • Comisarul european francez Thierry Breton a demisionat luni din organismul executiv al blocului comunitar, cu efect imediat.
  • Anunţul a fost făcut prin intermediul unei postări pe platforma X, unde şi-a publicat scrisoarea de demisie adresată Ursulei von der Leyen.
Urmărește
1282 afișări
Imaginea articolului Thierry Breton demisionează din funcţia de comisar european al Franţei. Ce acuzaţii îi aduce Ursulei von der Leyen

Thierry Breton demisionează din funcţia de comisar european. Ce acuzaţii îi aduce Ursulei von der Leyen

În scrisoare, Breton a susţinut că Ursula von der Leyen a făcut presiuni asupra Franţei pentru a prezenta un alt candidat în locul său „din motive personale”, în schimbul unui „portofoliu presupus mai influent”, scrie agenţia Reuters.

„Acum câteva zile, în ultima etapă a negocierilor privind componenţa viitorului Colegiu, i-aţi cerut Franţei să-mi retragă numele - din motive personale pe care nu le-aţi discutat direct cu mine în niciun caz - şi mi-aţi oferit, ca un compromis politic, un portofoliu pretins mai influent pentru Franţa în viitorul Colegiu”, scrie Breton în scrisoarea de demisie.

„În lumina acestor ultime evoluţii (…) trebuie să concluzionez că nu-mi mai pot exercita atribuţiile în cadrul Colegiului”, a declarat Breton în scrisoarea publicată pe X.

Potrivit Euronews, comisarul european din partea Franţei ar fi urmat să primească un portofoliu important în viitoarea Comisie, fiind zvonit pentru o vicepreşedinţie executivă.

Anunţul său vine în contextul în care Ursula von der Leyen îşi definitivează lista de comisari în urma alegerilor UE din această vară. Fiecare stat membru al UE va obţine un portofoliu în cadrul Comisiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici