Ţigările electronice de unică folosinţă, interzise în Anglia

  • Guvernul britanic anunţă că va interzice vânzarea ţigărilor electronice de unică folosinţă începând cu iunie 2025, atât în Anglia, cât şi în Ţara Galilor.
  • Decizia vine după ce utilizarea acestor dispozitive a explodat în ultimii ani.
Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Ţigările electronice de unică folosinţă, interzise în Anglia

Ţigările electronice de unică folosinţă, interzise în Anglia

Folosirea ţigărilor electronice de unică folosinţă în Anglia a crescut cu peste 400% între 2012 şi 2023.

De asemenea, numărul persoanelor care folosesc ţigările electronice de unică folosinţă fără să fi fumat vreodată a crescut considerabil în ultimii ani, în special în rândul tinerilor adulţi.

Ministrul sănătăţii publice, Andrew Gwynne, a declarat că interzicerea dispozitivelor de unică folosinţă ar „reduce atractivitatea lor pentru copii şi le-ar ţine departe de tineriilor vulnerabili”.

De asemenea, impactul este devastator asupra mediului. Aproape 5 milioane de dispozitive sunt aruncate săptămânal.

În 2022, ţigările electronice de unică folosinţă au fost aruncaţi conţinând un total de peste 40 de tone de litiu, suficient pentru a alimenta 5.000 de vehicule electrice.

După Anglia şi Ţara Galilor, şi alte ţări europene precum Irlanda şi Belgia plănuiesc să le interzică, în timp ce Australia, Noua Zeelandă şi Brazilia au deja restricţii în vigoare.

Medicii avertizează că, deşi ţigările electronice sunt mai puţin dăunătoare decât fumatul, efectele pe termen lung sunt încă necunoscute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici