Tim Pawlenty, fost guvernator al statului Minnesota, vrea să candideze pentru preşedinţia SUA - VIDEO

Fostul guvernator republican al statului Minnesota, Tim Pawlenty, a anunţat marţi că se concentrează asupra unei candidaturi la preşedinţie pentru alegerile din noiembrie 2012, excluzând orice candidatură la vicepreşedinţia americană, inclusiv alături de Donald Trump, relatează CNN.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului Tim Pawlenty, fost guvernator al statului Minnesota, vrea să candideze pentru preşedinţia SUA - VIDEO

Tim Pawlenty, fost guvernator al statului Minnesota, vrea să candideze pentru preşedinţia SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Candidez pentru (funcţia de) preşedinte", a declarat Pawlenty în cadrul emisiunii Piers Morgan Tonight. "Nu este un anunţ retoric sau pentru (funcţia de) vicepreşdinte. Mă concentrez să candidez pentru (funcţia de) preşedinte", a subliniat el.

Pawlenty a dat acest răspuns când a fost întrebat dacă ar candida pentru postul de vicepreşedinte în tandem cu Donald Trump, în cazul în care acesta ar primi învestitura Partidului Republican, potrivit CNN.

Fostul guvernator, care a anunţat, luna trecută, formarea unui comitet în vederea explorării posibilităţii de a candida la preşedinţie, a precizat că va face un anunţ oficial în acest sens "în săptămânile următoare". "Am un comitet exploratoriu care este foarte ocupat, deja, şi vom face un anunţ final sau complet în săptămânile următoare, nu mai târziu, dar totul se îndreaptă în această direcţie", a spus Pawlenty.

Echipa sa campanie a subliniat că afirmaţia lui Pawlenty "candidez pentru (funcţia de) preşedinte" nu este un anunţ oficial al candidaturii.

"Aşa cum guvernatorul a spus în mai multe rânduri, nu va candida ca vicepreşedintele nimănui", a subliniat şi purtătorul de cuvânt al acestuia, Alex Conant. "Vom face un anunţ oficial privind candidatura la (funcţia de) preşedinte mai târziu, în această primăvară", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici