- Home
- Externe
- (12.05.2023, 11:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SOS Amitié! Tinerii din Franţa sunt din ce în ce mai afectaţi de singurătate
- Cercetătorii şi psihologii sunt îngrijoraţi pentru viitorul Franţei.
- Potrivit barometrului SOS Amitié, este o „evoluţie îngrijorătoare” că tot mai mulţi tineri intră în depresie din cauza singurătăţii.
- Au crescut apelurile telefonice de la copii sub 14 ani cu 40%.
Urmărește
500 afișări
S.O.S Amitié, Facebook
Cei foarte tineri sunt afectaţi de singurătate la fel ca bătrânii văduvi, susţine ultimul barometru al stării de rău din Franţa, SOS Amitié, publicat vineri,12 mai.
Potrivit acestui studiu efectuat pe durata pandemiei de coronavirus„ din 2020 până în 2022, numărul apelanţilor sub 14 ani a crescut într-adevăr cu 40% ”.
Pentru SOS Amitié, aceasta este o „ creştere îngrijorătoare”, pentru că „ apelanţii sunt din ce în ce mai tineri”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
În perioada sărbătorilor, voluntarii SOS Amitié se mobilizează: „Persoana strigă în lacrimi şi anxietatea se atenuează treptat”
Constance, voluntară de trei ani într-o filială a SOS Amitié din Paris, o poate confirma: răspunde la tot mai multe apeluri de la tineri sub 14 ani.
"Aş spune că apelurile de la adolescenţi sunt mai scurte, mai dense”.
Majoritatea acestor tineri apelanţi menţionează, în special, „ relaţia cu părinţii lor sau situaţiile de la şcoală”, dar şi temerile legate de încălzirea globală şi de războaie, accentuate tot mai des din cauza războiului Rusiei în Ucraina şi ameninţărilor nucleare în creştere.
20% dintre apelurile lor evocă şi „idei suicidare”, detaliază barometrul SOS Friendship.
Pandemia, inflaţia şi războiul au dus la creşterea anxietăţii în rândul tinerilor. Tinerii sunt tot mai pesimişti în privinţa viitorului
Asociaţia mai reaminteşte că în perioada crizei de Covid-19, a „ înregistrat o creştere a apelurilor privind incest, abuz sau un sentiment de singurătate”. În astfel de cazuri, voluntarii pot merge dincolo de ascultare.
Pentru Ghislaine de Saignes, preşedintele SOS Friendship, această situaţie nu trebuie să rămână fără răspuns.
" Încercăm să vedem cu ei dacă au făcut demersuri cu facultatea sau cu liceul lor. Îi putem redirecţiona către profesioniştii din domeniul sănătăţii".
Şi adulţii sunt grav afectaţi
Asociaţia primeşte o mulţime de apeluri şi de la adulţi. Potrivit acestui barometru, apelurile către SOS Amitié sunt din ce în ce mai legate de „sănătatea mintală, depresie şi răutatea din societate” şi majoritatea apelanţilor sunt din „ grupa de vârstă de la 45 la 64 de ani” .
60% dintre adulţii care apelează sunt femei.
Potrivit barometrului, „ persoanele care intrau în această grupă de vârstă se simţeau încrezătoare şi optimiste până să înceapă pandemia de Covid. Pandemia le-a agavat problemele psihologice, precum depresia, iar după izbucnirea războiului Rusei din Ucraina, numărul celor afectaţi a crescut cu 44% faţă de 2021”, potrivit barometrului SOS Amitié.
Din 2021, aproape 100 de voluntari s-au alăturat asociaţiei, ajungându-se la 1.800 de operatori telefonici.
Această cifră este totuşi prea mică în ceea ce priveşte numărul de apeluri primite, care a crescut cu 244.000 faţă de 2021.
Din 3.300.000. apeluri primite în 2022, s-a răspuns la doar 600.000, ceea ce corespunde unei rate de 18% din apelurile preluate, transmite FranceInfo.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian