- Home
- Externe
- TIRASPOL, (07.09.2017, 23:54)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tiraspolul acuză OSCE că a întârziat discuţiile privind soluţionarea conflictului din Transnistria
Autorităţile de la Tiraspol au acuzat, joi, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) că a întârziat discuţiile în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului din republica separatistă Transnistria, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
320 afișări
Tiraspolul acuză OSCE că a întârziat discuţiile privind soluţionarea conflictului din Transnistria
"Totul depinde de preşedintele în exerciţiu (al OSCE), întrucât partea moldovenească nu are obiecţii fundamentale împotriva unui astfel de dialog şi sper că vom putea convinge colegii de la OSCE să ne dea o astfel de posibilitate. Din păcate, este dificil pentru Chişinău şi Tiraspol să soluţioneze singure anumite probleme - am auzit ipoteze despre voinţă politică, însă Transnistria a luat deja o serie de măsuri pentru a răspunde aşteptărilor la jumătatea drumului cu Moldova", a spus ministrul de Externe din Transnistria, Vitali Ignatiev, comentând absenţa reuniunilor în format extins de-a lungul a aproape nouă luni, sub preşedinţia austriacă a OSCE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Vitali Ignatiev s-a întâlnit la Tiraspol cu Wolf-Dietrich Heim, reprezentant special al preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.
Diplomatul austriac a menţionat că unele condiţii pentru o astfel de întâlnire nu au fost încă create. El a spus că ambele părţi trebuie să demonstreze "mai multă flexibilitate şi mai mult curaj". În acest caz, o întâlnire ar putea avea loc în luna octombrie, iar o altă întâlnire în luna noiembrie, a adăugat Heim.
În replică, şeful diplomaţiei din Transnistria a precizat că atmosfera dialogului moldo-transnistrean "se deteriorează critic" şi a amintit că ministerul rus de Externe s-a pronunţat în favoarea reluării rapide a negocierilor în formatul 5+2 şi a spus că OSCE este responsabilă de faptul că discuţiile trenează.
Discuţiile de pace privind Transnistria în formatul 5+2 presupun participarea Republicii Moldova, Transnistriei, OSCE, Rusiei, Ucrainei şi observatorilor din partea SUA şi UE.
În conformitate cu protocolul încheiat, cel puţin şase reuniuni pe an ar trebui să aibă loc în formatul 5+2. Ultima întâlnire a avut loc la Berlin în 2016, după o pauză de doi ani, şi s-a încheiat cu semnarea unui document. Părţile au convenit să soluţioneze problemele privind recunoaşterea documentelor, precum şi să stabilească o cooperare în domeniile telecomunicaţiilor şi să renunţe la urmărirea penală reciprocă a unor oficiali. Cu toate acestea, acordurile nu au fost puse în aplicare în totalitate.
Regiunea separatistă Transnistria şi-a declarat independenţa faţă de Republica Moldova în 1990, justificând decizia cu frica unei posibile reunificări a Republicii Moldova cu România.
Citeşte şi: Poliţia franceză a găsit noi componente pentru fabricarea bombelor, în apropiere de Paris
Citeşte şi: Coreea de Nord promite "contramăsuri dure" şi acuză Statele Unite ale Americii că doresc să pornească un război
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe