- Home
- Externe
- GRABOVE, UCRAINA, (27.07.2014, 13:42)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tiruri de artilerie în apropiere de locul catastrofei MH17
Confruntări armate aveau loc duminică în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efectua zborul MH17, în estul Ucrainei, determinându-i pe poliţiştii olandezi şi australieni să-şi anuleze deplasarea în această zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi.
Urmărește
874 afișări
Tiruri de artilerie în apropiere de locul catastrofei MH17 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Tiruri de artilerie se auzeau duminică la aproximativ un kilometru de locul catastrofei, de unde se ridica un fum negru, potrivit unui fotograf AFP, care a văzut oameni fugind. Un punct de control rebel aflat în apropiere a fost abandonat.
La zece zile de la prăbuşirea avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, fragmente de cadavre şi fuzelaj zac în continuare pe jos la locul catastrofei, la care inspectorii au doar un acces limitat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Un grup de 30 de experţi medico-legali olandezi şi poliţişti neînarmaţi din această ţară şi din Australia se pregăteau să meargă la locul catastrofei duminică dimineaţa, dar au renunţat din motive de securitate.
- Situaţie în domeniul securităţii "inacceptabilă"
"Confruntările continuă. Nu ne putem asuma riscuri", a declarat Alexander Hug, conducătorul Misiunii OSCE din regiune.
"Situaţia în domeniul securităţii pe drumul către locul (catastrofei) este inacceptabilă pentru o misiune de observatori neînarmaţi", a subliniat el, adăugând că aceştia ar putea să încerce din nou luni să ajungă la locul prăbuşirii avionului.
Ministerul olandez al Justiţiei a subliniat, la rândul său, că nu există un "acces sigur" pentru cei 30 de experţi în medicină legală olandezi, care vor rămâne pentru moment la Doneţk, capitala provinciei.
"Situaţia este prea instabilă pentru a lucra la locul prăbuşirii", subliniază ministerul olandez într-un comunicat.
Cu puţin timp înainte de această intensificare a tensiunilor, Guvernul malaysian a anunţat un acord cu separatişti proruşi din estul Ucrainei asupra mobilizării unei misiuni internaţionale de poliţie în vederea securizării locului şi permiterii efectuării unei anchete independente.
Această misiune va fi alcătuită din 68 de poliţişti malaysieni, care urmează să plece miercuri de la Kuala Lumpur către locul catastrofei, dar şi din forţe olandeze şi australiene, două dintre ţările care au înregistrat cel mai mare număr de victime, respectiv 193 şi 28 de cetăţeni, a anunţat Guvernul malaysian într-un comunicat.
De asemenea, trupe olandeze şi australiene se află de câteva zile în aşteptare să plece către Ucraina.
Olanda conduce procesul de identificare a victimelor şi ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii Boeingului 777 Malaysia Airlines, doborât de o rachetă.
Mai multe elemente au determinat Kievul şi Occidentul să-i arate cu degetul pe rebelii proruşi şi pe protectorii lor de la Kremlin.
O echipă maedico-legală olandeză a fost deja la locul catastrofei, dar nu şi poliţia criminalistică însărcinată cu ancheta, din motive de securitate.
Numeroase cadavre au fost trimise deja în Olanda, unde o primă victimă a fost identificată sâmbătă. Dar lipsesc 71 de cadavre.
- Misiune de securizare delicată
Activităţile sunt complicate de confruntările armate dintre loialişti şi separatişti, care se intensifică în regiune, în pofida unui armistiţiu fragil în zona prăbuşirii avionului.
În acest context, securizarea locului este considerată crucială, dar misiunea este delicată, insurgenţii proruşi şi Moscova fiind mai degrabă reticenţi faţă de prezenţa unor străini înarmaţi în zona de conflict.
Australia a insistat duminică asupra caracterului "neameninţător" al acestei forţe.
În ceea ce priveşte mobilizarea unei misiuni de poliţie negociate între Kiev, Haga şi Canberra, staţionarea ei urmează să fie aprobată de către Parlamentul ucrainean într-o sesiune extraordinară, cu uşile închise, joi.
Potrivit presei olandeze, şefii diplomaţiilor olandeză Frans Timmermans şi australiană Julie Bishop ar putea să vină luni la Kiev pentru a exercita presiuni asupra autorităţilor ucrainene să devanseze acest vot, Bishop apreciind că este prevăzut "prea târziu".
"Tot ceea ce vrem este securizarea locului, pentru ca să poată să fie inspectat în detaliu, şi culegerea tuturor fragmentelor", a subliniat Bishop, pentru postul de televiziune Channel Ten, la Amsterdam.
Insurgenţii au anunţat că un vagon cu bunurile personale ale victimelor a fost predat autorităţilor olandeze
Insurgenţii proruşi, criticaţi cu virulenţă în întreaga lume pentru modul în care au gestionat locul catastrofei şi pentru "tratamentul" aplicat cadavrelor, au anunţat că un vagon cu bunurile personale ale victimelor a fost predat autorităţilor olandeze.
Vagonul a fost sigilat şi este pregătit să părăsească "republica populară" de la Doneţk, a anunţat Serghei Kavtaradze, un lider separatist.
Pe teren, armata ucraineană, care a preluat săptămâna aceasta controlul asupra mai multor oraşe importante din zonă, avansează către Doneţk, capitala regiunii şi bastionul separatiştilor.
Tituri de artilerie puternice şi numeroase se apropiau tot mai mult de oraş, în centrul căruia se auzeau rafale de puşti de tip Kalaşnikov.
Citeşte şi:
Noi DEZVĂLUIRI legate de prăbuşirea zborului MH17: Un lider separatist recunoaşte că rebelii au sisteme de rachetă de tip Buk
Citeşte şi:
Noi IPOTEZE privind prăbuşirea zborului MH17: Avionul malaysian a fost doborât de un ofiţer rus - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe