- Home
- Externe
- (23.06.2023, 04:00)
- Alexandru Stan , Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE-TEXT Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 4. OceanGate a anunţat că membrii echipajului au decedat/ După 4 zile de căutări, au fost găsite resturi din submersibil
Salvatorii care caută un submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului îşi concentrează eforturile într-o zonă din Atlanticul de Nord, unde au fost detectate zgomote subacvatice, deşi oficialii au avertizat că este posibil ca sunetele să nu fi provenit de la navă.
Urmărește
13468 afișări
UPDATE - Căutările au încetat
Pentru mai multe informaţii despre cele patru zile de căutări:
- Ziua 1 -Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 1. Submarinul folosit pentru a duce turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic / Submersibilul are între 70 şi 96 de ore de oxigen disponibil
- Ziua 2 - Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 2. Pasagerii submersibilului dispărut în Atlantic mai au oxigen pentru aproximativ 40 ore. Printre ei se află un om de afaceri care bătuse recorduri şi visa să vadă epava Titanicului
- Ziua 3- Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 3. Au fost detectate "bubuituri"/ Submersibilul avea un înveliş îndoielnic, o singură toaletă, niciun scaun şi un "joystick"/ Timpul se scurge în defavoarea pasagerilor/ Nava ar mai avea oxigen pentru 20 de ore
- Ziua 4- Titan, submersibilul pierdut în drum spre Titanic - ziua 4. OceanGate a anunţat că membrii echipajului au decedat/ După 4 zile de căutări, au fost găsite resturi din submersibil
UPDATE- Moartea lor a fost instantanee. Pasagerii nici nu ştiau că s-a întâmplat
Din păcate, submersibilul nu a ajuns la epava vasului RMS Titanic. Implozia s-ar fi produs in 30 de milisecunde, la presiunea a 375 de atmosfere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
This is what happened to the #titanicsubmarine as its imploded on decent. Death was instant.
— Khaleed (@afayeed254) June 22, 2023
They didn't even know it happened.
They didn't even reach the #Titanic.
May their souls rest in peace.
Pray for the families 🙏#submarinemissing #OceanGateSub #titanicsub pic.twitter.com/tTtroJvU9d
UPDATE - Un prezentator de la Discovery Channel a refuzat călătoria cu submersibilul Titan
NME - „Există mai multe în istoria şi designul Titanului care nu au fost făcute publice – multe dintre ele îngrijorătoare”.
Un prezentator Discovery Channel a spus că a dat ocazia de a filma de pe submersibilul Titan al OceanGate din motive de siguranţă.
Josh Gates, care găzduieşte Expedition Unknown pe Discovery Plus, a scris miercuri (21 iunie) pe Twitter că a refuzat ocazia de a filma epava Titanicului, deoarece submersibilul „nu a funcţionat bine” în timpul unei scufundări de probă.
Gates a spus că i s-a oferit şansa de a se alătura CEO-ului OceanGate, Stockton Rush, într-o scufundare de testare, care a avut loc în iulie 2021.
„Pentru cei care întreabă, #Titan nu a avut rezultate bune la scufundarea mea. În cele din urmă, am renunţat la o oportunitate uriaşă de a filma Titanicul din cauza preocupărilor mele legate de siguranţă cu platforma @OceanGate. Există mai multe în istoria şi designul Titanului care nu au fost făcute publice – multe dintre ele îngrijorătoare”.
UPDATE - James Cameron dezvăluie că a rămas odată blocat cu submersibilul când vizita epava Titanicului
Regizorul filmului „Titanic” James Cameron a vorbit despre „implozia catastrofală” a submersibilului Titan: „Sunt surprins de asemănarea dezastrului Titanic în sine, în care căpitanul a fost avertizat în mod repetat despre gheaţa dinaintea navei sale şi totuşi a înaintat cu viteză maximă”.
‘Titanic’ director James Cameron on the ‘catastrophic implosion’ of Titan submersible: “I’m struck by the similarity of the Titanic disaster itself, where the captain was repeatedly warned about ice ahead of his ship and yet he steamed at full speed into an ice field." pic.twitter.com/vO8JkCXS5f
— ABC News (@ABC) June 22, 2023
UPDATE - Familiile victimelor nu vor putea da în judecată compania OceanGate
Compania care a operat submersibilul dispărut este protejată de viitoarele procese datorită contractelor semnate de pasagerii care şi-au asumat riscurile, spun experţii juridici, citaţi de Insider.
UPDATE - OceanGate: Echipajul a fost pierdut
Compania a comunicat cu regret că membrii echipajului sunt morţi!
„Acum credem că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood şi fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding şi Paul-Henri Nargeolet, s-au pierdut din păcate. Aceşti oameni au fost adevăraţi exploratori care împărtăşeau un spirit distinct de aventură şi o pasiune profundă pentru explorarea şi protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete şi de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică. Ne întristăm pierderea vieţii şi bucuria pe care le-au adus tuturor celor pe care îi cunoşteau”.
UPDATE "Două părţi foarte importante" ale submersibilului au fost descoperite
Resturile găsite în timpul căutărilor submersibilului dispărut Titan sunt "cadrul de aterizare şi capacul din spate", a declarat un expert şi prietenul a două persoane aflate la bord.
David Mearns, care face parte dintr-un grup WhatsApp în care este implicat The Explorers Club, şi-a citat sursa ca fiind preşedintele grupului, care este în contact cu salvatorii.
Dl Mearns a declarat: "Din nou, acesta este un submarin neconvenţional, acel capac din spate este capătul ascuţit al acestuia, iar cadrul de aterizare este micul cadru pe care pare să stea". El a spus că acest lucru a confirmat că este de la submersibil.
UPDATE "Resturi" descoperite în zona de căutare de către ROV, anunţă Paza de Coastă americană
Paza de coastă americană a declarat că un vehicul operat de la distanţă (ROV) a descoperit resturi în zona de căutare, în apropierea epavei Titanicului.
Experţii din cadrul comandamentului unificat evaluează informaţiile, a precizat Paza de Coastă într-un mesaj pe Twitter.
UPDATE Co-fondatorul OceanGate spune că timpul rămas pentru salvarea pasagerilor este mai mare decât "ceea ce cred majoritatea oamenilor"
Co-fondatorul OceanGate, compania care operează submarinul dispărut, a rupt tăcerea pentru a spune că el crede că cei cinci membri ai echipajului de la bordul Titan au "mai mult timp decât cred majoritatea oamenilor".
Guillermo Söhnlein, care a fondat OceanGate împreună cu Stockton Rush, unul dintre pasagerii de la bordul Titan, a declarat că a vorbit ultima dată cu Rush cu câteva săptămâni înainte de lansarea expediţiei.
Într-o declaraţie pentru Insider, Sohnlein, care nu mai este implicat în companie, dar rămâne acţionar minoritar, a declarat: ”Astăzi va fi o zi critică în această misiune de căutare şi salvare, deoarece proviziile de susţinere a vieţii submarinului încep să se termine. Sunt convins că Stockton şi restul echipajului şi-au dat seama cu câteva zile în urmă că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-şi asigura salvarea este să extindă limitele acestor rezerve, relaxându-se cât mai mult posibil. Cred cu tărie că fereastra de timp disponibilă pentru salvarea lor este mai lungă decât cred majoritatea oamenilor. Continui să nutresc speranţe pentru prietenul meu şi pentru restul echipajului”.
El a spus că i-a încurajat pe toţi să "rămână cu speranţa" pentru a recupera submarinul dispărut în siguranţă şi că el continuă să "păstreze speranţa" pentru prietenul său şi pentru restul echipajului.
UPDATE Un submarinist britanic ajută la eforturile de căutare a submersibilului
Un submarinist al marinei britanice şi echipamente de la o firmă din Marea Britanie vor ajuta la căutarea submersibilului dispărut Titan, a declarat joi un purtător de cuvânt al Downing Street.
"La cererea pazei de coastă americane, Marea Britanie a încorporat un submarinist al Marinei Regale pentru a ajuta la efortul de căutare şi salvare a submarinului dispărut", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit PA Media din Marea Britanie, joi.
Locotenent-comandorul Richard Kantharia "are cunoştinţe semnificative despre războiul submarinelor şi operaţiunile de scufundare şi, prin urmare, va aduce în mod evident această experienţă echipei de căutare şi salvare", a adăugat purtătorul de cuvânt. Ofiţerul se afla în schimb de experienţă cu US Navy şi a fost detaşat la echipa de căutare şi salvare, potrivit PA.
O aeronavă britanică C-17 va transporta la St. John's "echipamente comerciale specializate" furnizate de compania de cartografiere a adâncurilor marine Magellan pentru a ajuta la efortul de căutare şi salvare, a mai relatat PA.
Un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene Regale britanice a declarat joi pentru CNN: "În urma unei solicitări venite peste noapte din partea organizaţiei principale, mijloacele de transport aerian ale RAF ajută la deplasarea de echipamente comerciale suplimentare. "
Alături de C-17, o aeronavă A400 transportă încărcătoare specializate şi echipaj, a precizat forţa aeriană. Ambele aeronave au plecat de la RAF Lossiemouth din Scoţia spre Canada,
UPDATE Echipaje medicale se alătură căutărilor
Un oficial al Gărzii de Coastă a declarat că nave noi, de înaltă tehnologie şi personal medical se deplasează la locul căutării, în timp ce eforturile de salvare ajung la un moment crucial.
Contraamiralul John Mauger a declarat joi pentru NBC că misiunea de căutare şi salvare va continua cu sosirea unor "noi capacităţi".
Printre acestea se numără un Magellan ROV, o navă echipată în mod unic a cărei utilizare a fost solicitată de grupul Explorers Club la începutul căutărilor.
Mauger a declarat că au fost "copleşiţi de tot sprijinul oferit de comunitatea internaţională", adăugând că "am luat unele decizii de stabilire a priorităţilor în funcţie de echipamentele care erau cele mai apropiate de sit şi care puteau ajunge acolo".
Mauger a mai spus că personalul medical care are "expertiză medicală de mare adâncime" se deplasează la faţa locului, iar o cameră hiperbarică este, de asemenea, pe drum.
UPDATE - Submersibilul Titan „era proiectat să revină” după 24 de ore, spune un investitor
Submersibilul Titan care a dispărut în drumul către epava Titanic a fost proiectat să revină la suprafaţă după 24 de ore, potrivit lui Aaron Newman, un investitor în OceanGate.
Titan este ţinut sub apă de balast - greutăţi mari care ajută la stabilitatea navei - construite pentru a fi eliberate automat după 24 de ore şi a trimite submarinul la suprafaţă, a spus Newman.
„Este conceput pentru a reveni după 24 ore”, a spus el pentru CNN.
UPDATE - Avem nevoie de un miracol”, spune expertul în explorarea epavei RMS Titanic
Echipele care caută submersibilul dispărut „au nevoie de un miracol” pentru a-l găsi înainte de a se epuiza rezervele de oxigen, a declarat pentru CNN un important explorator de adâncime.
„Vestea bună este că se pot întâmpla miracole”, a adăugat David Gallo, consilier principal pentru iniţiative strategice la RMS Titanic Inc.
Gallo este coleg cu scafandru francez Paul-Henri Nargeolet, unul dintre pasagerii submarinului. El a spus că Nargeolet, un explorator cu experienţă, s-ar asigura că zgomotele captate de echipele de căutare „nu pot fi interpretate ca altceva decât uman”, dacă într-adevăr zgomotele au venit din interiorul vasului.
UPDATE - Cinci nave implicate în efortul de căutare şi salvare, fie la faţa locului, fie pe drum
- CCGS John Cabot: foloseşte ecourile undelor sonore pentru a depista obiecte sau pentru a cartografia fundul oceanului.
- Nava cu motor Horizon Arctic: nava canadiană are un hangar pentru vehicule operate de la distanţă (ROV) cu un sistem de lansare şi recuperare.
- Nava de cercetare L'Atalante: Această navă de cercetare multifuncţională franceză poartă Victor 6000, un ROV care se poate scufunda până la 6 km adâncim. (Epava Titanicului se află la aproape 4 km adâncime)
- HMCS Glace Bay: o navă de apărare de coastă transportă personal medical şi o cameră mobilă de decompresie, care ar putea fi necesară supravieţuitorilor.
- Magellan ROV: un vehicul operat de la distanţă de la compania de cartografiere a adâncurilor Magellan, care operează submersibile care pot ajunge la mai mult de 5 km.
Ştirea iniţială
Paza de Coastă americană preconizează că rezerva de oxigen din submersibilul Titan se va epuiza joi, în jurul orei 14:00, ora României, potrivit Sky News.
Potrivit OceanGate, operatorul Titan, submarinul are o rezervă de oxigen de 96 de ore în caz de urgenţă.
La bordul submersibilului se află cinci persoane: un miliardar britanic, un pilot de submarin francez, un om de afaceri pakistanez şi fiul său de 19 ani, precum şi directorul executiv al OceanGate, compania care administrează Titan.
Echipe din Statele Unite, Canada şi Franţa, care au folosit avioane şi nave, au căutat peste 25.900 km pătraţi în largul mării, aproximativ de două ori mai mare decât statul american Connecticut.
Submersibilul Titan, de 6,7 metri, operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8.00 (15:00, ora României). Acesta a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafaţă în timpul a ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore până la epava Titanicului.
Epava Titanicului, care s-a lovit de un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale din 1912, se află pe fundul mării la o adâncime de aproximativ 3.810 metri. Nava se află la aproximativ 1.450 km la est de Cape Cod, Massachusetts, şi la 400 mile la sud de St. John's, Newfoundland.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Politico: Occidentul analizează ideea ca România să găzduiască antrenamentele cu avioane F-16 pentru piloţii ucraineni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe