- Home
- Externe
- (04.05.2020, 11:52)
- Cristina Tudor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toaletele publice ar putea fi schimbate pentru totdeauna, după pandemie. Cum ar arăta acestea
Experţii din sănătate publică, arhitecţii şi designerii spun că pandemia de Covid-19 a scos în evidenţă mai multe defecte în proiectarea toaletelor publice, care ar putea contribui semnificativ la un al doilea val de coronavirus şi, eventual, o nouă pandemie.
Urmărește
1554 afișări
Toaletele publice ar putea fi schimbate pentru totdeauna, după pandemie. Cum ar putea arăta acestea
Experţii sugerează ca toaletele publice să fie dotate cu senzori la robinet, să existe posibilitatea ca o cabină să se cureţe singură după fiecare utilizare, proiectarea unor uşi care să nu necesite contactul cu alte persoane şi angajarea unor „asistenţi” de toaletă, potrivit The Guardian.
Susţinătorii acestor idei spun că astfel ar fi îmbunătăţită igiena, prin minimizarea expunerii la suprafeţe potenţial infectate. De asemenea, oamenii vor avea mai multă încredere să folosească toaletele publice, iar unii experţi spun că aceste schimbări ar fi benefice pentru redresarea economiei, după pandemie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Organizaţia mondială a Sănătăţii a informat despre deficienţele de proiectare pe care le au toaletele publice în acest moment, recomandând ca acestea să fie îmbunătăţite pentru a proteja oamenii de virus. OMS transmitea că oamenii pot să folosească un prosop de hârtie pentru a opri apa de la robinet, după spălarea mâinilor.
Brendan Murphy, un ofiţer medical şef australian, prevesteşte că modul în care ne vor spăla pe mâini va fi schimbat, inclusiv după terminarea pandemiei.
Peter Collignon, profesor de boli infecţioase şi microbiologie, la Univesitatea Naţională din Australia, spune că suprafeţele robinetelor şi ale uşilor reprezintă o problemă în toalete, mai ales în ceea ce priveşte virusurile care sunt prezente în materiile fecale.
Potrivit cercetătorilor, coronavirusul a fost găsit şi în materiile fecale ale celor infectaţi, în cazul a aproape 60% dintre pacienţi.
„E timpul să regândim multe lucruri, iar toaletele se numără printre ele. Covid-19 şi alte rate de infecţii respiratorii cu virusuri scad ca rezultat al igienei mâinilor şi distanţării sociale de până acum. Aceste măsuri vor scădea semnificativ numărul infecţiilor, dacă vom continua astfel”, a spus Collington.
Specialiştii din domeniul medical spun că momentan avem probleme în proiectarea unor toalete publice care să promoveze o igienă mai bună, iar o astfel de măsură trebuie implementată cât mai rapid.
Foto: Profimedia
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe