- Home
- Externe
- (04.05.2020, 11:52)
- Cristina Tudor
Toaletele publice ar putea fi schimbate pentru totdeauna, după pandemie. Cum ar arăta acestea
Experţii din sănătate publică, arhitecţii şi designerii spun că pandemia de Covid-19 a scos în evidenţă mai multe defecte în proiectarea toaletelor publice, care ar putea contribui semnificativ la un al doilea val de coronavirus şi, eventual, o nouă pandemie.
Urmărește
1554 afișări
Toaletele publice ar putea fi schimbate pentru totdeauna, după pandemie. Cum ar putea arăta acestea
Experţii sugerează ca toaletele publice să fie dotate cu senzori la robinet, să existe posibilitatea ca o cabină să se cureţe singură după fiecare utilizare, proiectarea unor uşi care să nu necesite contactul cu alte persoane şi angajarea unor „asistenţi” de toaletă, potrivit The Guardian.
Susţinătorii acestor idei spun că astfel ar fi îmbunătăţită igiena, prin minimizarea expunerii la suprafeţe potenţial infectate. De asemenea, oamenii vor avea mai multă încredere să folosească toaletele publice, iar unii experţi spun că aceste schimbări ar fi benefice pentru redresarea economiei, după pandemie.
Organizaţia mondială a Sănătăţii a informat despre deficienţele de proiectare pe care le au toaletele publice în acest moment, recomandând ca acestea să fie îmbunătăţite pentru a proteja oamenii de virus. OMS transmitea că oamenii pot să folosească un prosop de hârtie pentru a opri apa de la robinet, după spălarea mâinilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Brendan Murphy, un ofiţer medical şef australian, prevesteşte că modul în care ne vor spăla pe mâini va fi schimbat, inclusiv după terminarea pandemiei.
Peter Collignon, profesor de boli infecţioase şi microbiologie, la Univesitatea Naţională din Australia, spune că suprafeţele robinetelor şi ale uşilor reprezintă o problemă în toalete, mai ales în ceea ce priveşte virusurile care sunt prezente în materiile fecale.
Potrivit cercetătorilor, coronavirusul a fost găsit şi în materiile fecale ale celor infectaţi, în cazul a aproape 60% dintre pacienţi.
„E timpul să regândim multe lucruri, iar toaletele se numără printre ele. Covid-19 şi alte rate de infecţii respiratorii cu virusuri scad ca rezultat al igienei mâinilor şi distanţării sociale de până acum. Aceste măsuri vor scădea semnificativ numărul infecţiilor, dacă vom continua astfel”, a spus Collington.
Specialiştii din domeniul medical spun că momentan avem probleme în proiectarea unor toalete publice care să promoveze o igienă mai bună, iar o astfel de măsură trebuie implementată cât mai rapid.
Foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume