Totul pe război. Rusia va majora bugetul apărării cu 25%, ajungând la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Putin taie de la educaţie pentru a da la armată. 40% din cheltuielile guvernamentale merg spre apărare şi securitate

  • Rusia va majora bugetul apărării cu 25%, ajungând la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.
  • Proiectele de buget arată că apărarea şi securitatea vor reprezenta 40% din cheltuielile guvernamentale, în timp ce Putin continuă războiul împotriva Ucrainei.
  • Cheltuielile pentru armată şi securitate vor depăşi cheltuielile combinate pentru educaţie, sănătate, politică socială
Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Totul pe război. Rusia va majora bugetul apărării cu 25%, ajungând la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Putin taie de la educaţie pentru a da la armată. 40% din cheltuielile guvernamentale merg spre apărare şi securitate

Totul pe război. Rusia va majora bugetul apărării cu 25%, ajungând la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Putin taie de de educaţie pentru a da la armată. 40% din cheltuielile guvernamentale merg spre apărarea şi securitate

Rusia urmează să îşi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 25%, ajungând la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în timp ce Vladimir Putin promite să îşi continue eforturile de război în Ucraina şi să escaladeze şi mai mult conflictul cu Occidentul.
 
Cea mai recentă creştere planificată a cheltuielilor va duce bugetul de apărare al Rusiei la un nivel record de 13,5 miliarde de ruble (130 miliarde de euro) în 2025, conform proiectelor de buget publicate luni pe site-ul parlamentului. Această sumă este cu aproximativ 3 miliarde de ruble mai mare decât cea alocată pentru apărare în acest an, care a reprezentat recordul anterior.
 
Luate împreună, cheltuielile pentru apărare şi securitate vor reprezenta aproximativ 40% din totalul cheltuielilor guvernamentale ale Rusiei - sau 41,5 miliarde de ruble în 2025.
 
Bugetul pentru 2025 sugerează că Putin a îmbrăţişat ceea ce economiştii au numit „keynesianismul militar”, marcat de o creştere semnificativă a cheltuielilor militare, care a alimentat războiul din Ucraina, a stimulat un boom al cheltuielilor de consum şi a crescut inflaţia.
 
„Această creştere este o confirmare a faptului că economia a trecut pe picior de război şi, chiar dacă războiul din Ucraina se încheie în curând, direcţionarea banilor către armată şi către un sector al apărării umflat va rămâne o prioritate absolută”, a scris în buletinul său informativ Bell, o importantă publicaţie rusă specializată pe economie.
 
„Este clar că cheltuielile pentru armată şi securitate vor depăşi cheltuielile combinate pentru educaţie, sănătate, politică socială”, a adăugat acesta.
 
Conform proiectului de buget, cheltuielile sociale ar urma să scadă cu 16%, de la 7,7 miliarde de ruble în acest an la 6,5 miliarde de ruble anul viitor.
 
Analiştii consideră că perspectivele economice pe termen lung pentru Rusia sunt mult mai sumbre decât erau înainte de invazie.
 
Putin a declarant luni că „toate obiectivele stabilite” în ceea ce Rusia numeşte operaţiunea sa militară special în Ucraina „vor fi atinse”.
 
Discursurile lui Putin din ultimul an au fost marcate de o încredere crescândă, pe măsură ce trupele ruseşti câştigă teren în estul Ucrainei.
 
Recent, el a adoptat o poziţie dură, cerând capitularea necondiţionată a Ucrainei şi solicitând „denazificarea Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi statutul de neutralitate”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici