Toxiinfecţie alimentară în cazul a zeci de angajaţi TikTok din Singapore

Zeci de angajaţi de la biroul din Singapore al societăţii-mamă a TikTok, ByteDance, au fost spitalizaţi în urma unui aparent focar de toxiinfecţie alimentară, potrivit BBC.

Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Toxiinfecţie alimentară în cazul a zeci de angajaţi TikTok din Singapore

Imagine cu caracter ilustrativ

Oficialii din domeniul sănătăţii şi siguranţei alimentare din oraşul-stat investighează incidentul, în urma căruia 60 de persoane au prezentat marţi simptome de gastroenterită. Cincizeci şi şapte dintre acestea au fost tratate în spital.

ByteDance a declarat, de asemenea, că investighează ce a cauzat îmbolnăvirea angajaţilor săi.

Se pare că la birourile ByteDance nu se prepară sau găteşte mâncare şi că se apelează la furnizori terţi pentru furnizarea de alimente, scrie BBC.

17 ambulanţe au fost trimise la clădirea din cartierul de afaceri din Singapore pentru a-i trata pe cei care s-au îmbolnăvit, potrivit rapoartelor mass-media locale.

„Luăm foarte în serios sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri şi am luat măsuri imediate pentru a-i sprijini pe toţi angajaţii afectaţi, inclusiv colaborând cu serviciile de urgenţă pentru a oferi îngrijire”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al ByteDance. „Investigăm problema şi colaborăm cu autorităţile competente în acest sens”.

„Operatorii din sectorul alimentar trebuie să îşi joace rolul aderând la bunele practici de siguranţă alimentară”, a declarat Agenţia Alimentară din Singapore (SFA) într-o declaraţie comună cu Ministerul Sănătăţii din oraşul-stat.

Fondată în 2012 de antreprenori chinezi, ByteDance a înregistrat primul său succes major în China cu aplicaţia de videoclipuri scurte Douyin. Un an mai târziu, a lansat TikTok, o versiune internaţională a Douyin. TikTok, care nu este disponibilă în China, are mai mult de un miliard de utilizatori activi în întreaga lume. În prezent, aceasta este gestionată de o societate cu răspundere limitată cu sediul în Singapore şi Los Angeles, dar este deţinută în principal de ByteDance.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici