- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (20.01.2014, 17:08)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tradiţie sau masacru? Sute de delfini au fost capturaţi în Japonia şi urmează să fie ucişi - VIDEO, FOTO
Pescarii japonezi din Taiji au prins peste 200 de delfini pe care îi vor vinde grădinilor zoologice şi delfinariilor, sau îi vor sacrifica, spre nemulţumirea grupurilor de activişti ecologişti.
Urmărește
2700 afișări
Tradiţie sau masacru? Sute de delfini au fost capturaţi în Japonia şi urmează să fie ucişi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Oraşul Taiji, din provincia Wakayama, din Japonia, a devenit celebru pentru vânătoarea de delfini, care are loc în fiecare an din septembrie până în aprilie, după ce documentarul "The Cove", care tratează subiectul, a primit premiul Oscar în 2010. Într-o înregistrare publicată de CNN se pot observa mai mulţi delfini, separaţi de plase de pescuit, care încearcă să se elibereze şi să se întoarcă la grupurile lor. Grupul Sea Shepherd Conservation Society spune că unii dintre ei sângerau şi că nu au mâncat nimic în ultimele 72 de ore. În timp ce o parte vor fi vânduţi către grădini zoologice şi delfinarii, restul animalelor vor fi sacrificate în cursul zilei de mâine, spun activiştii, şi vândute către magazine şi restaurante, pentru consum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În timp ce această practică este condamnată de cele mai multe ţări occidentale, japonezii spun că pentru ei vânătoarea este o tradiţie locală, care nu e cu nimic diferită de sacrificarea vitelor sau a porcilor. Localnicii vânează delfini şi balene încă de la începutul secolului al XVII-lea, iar Taiji a devenit un centru important pentru vânătoarea de balene din 1675.
Când întâlnesc un grup de delfini, pescarii japonezi introduc o bară metalică în apă pe care o lovesc cu un ciocan. Speriaţi, delfinii se începărtează de sursa zgomotului, fiind astfel conduşi către un golf, care este apoi blocat cu plase de pescuit. Animalele sunt lăsate peste noapte să se calmeze, după care pescarii se întorc, aleg şi separă exemplarele potrivite pentru vânzare, în timp ce restul sunt ucise, pe rând. Până de curând, metoda folosită era tăierea cu un cuţit în zona gâtului, delfinii sângerând până la moarte.
De cele mai multe ori, apa mării se colorează în roşu, din cauza cantităţii mare de sânge. Recent însă, guvernul japonez a interzis această practică, obligând pescarii să folosească un cui metalic, care este introdus în zona cervicală, moartea survenind în câteva secunde.
Kazutaka Sangen, primarul din localitate, apără această practică spunând că "sunt mulţi pescari în comunitate, care îşi exercită dreptul de a pescui şi de a vâna animale marine". El spune că "localnici trebuie protejaţi de criticile care li se aduc" şi că organizaţiile ecologic se folosesc de munca lor pentru a atrage şi pentru a strânge fonduri. Prefectura Wakayama permite vânarea unui anumit număr de delfini anual, 2026 în acest an, cifră care cuprinde şi marsuinii.
Caroline Kennedy, ambasadorul Statelor Unite în Japonia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de aceasta practică. "Sunt îngrijorată de tratamentul inuman aplicat delfinilor. Guvernul Statelor Unite nu ar permite aşa ceva", a publicat Kennedy pe Twitter. Mass-media japoneze nu au tratat vânătoarea delfinilor, dar comentariul ambasadorului american a fost dezbătut, generând reacţii vehemente pe reţelele sociale. Un utilizator a comentat: "[Ambasadorul] spune că delfinii sunt trataţi inuman. Atunci bombele atomice, Agentul Orange sau bombele care cad asupra civililor din Orientul Mijlociu, cum sunt?", în timp ce altul a spus "[...] e o tradiţie culturală. Mă întreb dacă e tocmai potrivit ca un ambasador să vorbească despre asta."
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36