- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tratat internaţional pentru situaţii de urgenţă, în vizorul OMS şi al liderilor din 23 de ţări. Şi România susţine ideea
Liderii a 23 de ţări şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au susţinut ideea de a crea un tratat internaţional care să ajute lumea să facă faţă unor viitoare urgenţe de sănătate, cum ar fi pandemia de coronavirus care acum afectează planeta, relatează Reuters.
Ideea unui astfel de tratat, care ar asigura accesul universal şi echitabil la vaccinuri, medicamente şi diagnostice pentru pandemii, a fost lansată de preşedintele Consiliului European Charles Michel, la summitul G20 din noiembrie anul trecut.
Marţi, ideea a primit sprijinul oficial al liderilor din Fiji, Portugalia, România, Marea Britanie, Rwanda, Kenya, Franţa, Germania, Grecia, Coreea, Chile, Costa Rica, Albania, Africa de Sud, Trinidad şi Tobago, Olanda, Tunisia, Senegal, Spania, Norvegia, Serbia, Indonezia, Ucraina şi OMS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Vor fi alte pandemii şi alte urgenţe majore de sănătate. Niciun guvern sau agenţie multilaterală nu poate aborda această ameninţare singură", au scris liderii într-un articol de opinie publicat în ziarele importante.
„Credem că naţiunile ar trebui să colaboreze pentru un nou tratat internaţional pentru pregătirea şi răspunsul la pandemie”, au spus ei.
Scopul principal al unui astfel de tratat ar fi consolidarea rezistenţei lumii la viitoarele pandemii, prin sisteme mai bune de alertă, schimb de date, cercetare şi producerea şi distribuţia de vaccinuri, medicamente, diagnostice şi echipamente de protecţie personală.
Tratatul ar preciza, de asemenea, că sănătatea oamenilor, a animalelor şi a planetei sunt toate legate şi ar trebui să ducă la responsabilităţi comune, transparenţă şi cooperare la nivel global.
„Suntem convinşi că este responsabilitatea noastră, ca lideri ai naţiunilor şi instituţiilor internaţionale, să ne asigurăm că lumea învaţă din lecţiile pandemiei COVID-19”, au scris liderii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO