Trecutul adolescentului care s-ar fi aflat în spatele marelui atac cibernetic asupra conturilor de Twitter ale unor celebrităţi

  • Graham Clark, în vârstă de 17 de ani, este suspectat că ar fi creierul piratării conturilor unor celebrităţi pe Twitter.
  • Conform rechizitoriului, anterior, Clark ar fi fost implicat într-un furt de 856.000 de dolari, dar nu a fost niciodată acuzat.
  • De asemenea, el şi-a construit o reputaţie de escroc în comunităţile Minecraft.
Urmărește
1152 afișări
Imaginea articolului Trecutul adolescentului care s-ar fi aflat în spatele marelui atac cibernetic asupra conturilor de Twitter ale unor celebrităţi

Trecutul adolescentului care s-ar fi aflat în spatele marelui atac cibernetic asupra conturilor de Twitter ale celebrităţilor

Noi detalii ies la iveală despre tânărul de 17 ani, inculpat în SUA pentru piratare pe Twitter, scrie Business Insider.

Anul trecut, Graham Ivan Clark a fost subiectul unei anchete penale în care procurorii din Florida au confiscat 15.000 de dolari şi 400 de Bitcoin. Cu toate astea, Clark a scăpat de acuzaţii, ba mai mult, autorităţile i-au returnat banii, dar şi 300 de cryptomonede, în valoare de peste 3 milioane dolari.  Victima din acest caz a declarat pentru New York Times că procurorii nu l-au acuzat pe Clark la acea vreme pentru că era minor.

Clark a avut o relaţie încordată cu familia sa, prin urmare şi-a petrecut o mare parte din viaţă în mediul online devenind priceput în a convinge oamenii să-i dea bani, fotografii şi informaţii.

În trecut, tânărul şi-a creat o reputaţie de escroc în comunităţile Minecraft.

Foştii săi prieteni spun că tânărul cerea o sumă de bani în schimbul unor articole din joc, iar după ce îşi primea banii, înţelegerea pica.

În 2016, un jucător Minecraft spunea că tânărul s-a oferit să-i vândă o pelerină digitală pentru 50 de dolari, dar nu i-a livrat-o niciodată.

În ultimele luni, Clark a postat pe contul său de Instagram, acum şters, poze în care purta Sneackerşi şi un ceas Rolex.

Graham Ivan Clark, arestat la Tampa, Florida, este acuzat că, la mijlocul lunii iulie, a uzurpat identitatea unor personalităţi, între care fostul directorul executiv al Tesla, Elon Musk, Warren Buffet, Michael Bloomberg, compania Apple, politicienii Joe Biden şi Barack Obama, dar şi celebrităţi din showbiz precum Kanye West şi Kim Kardashian.

El ar fi postat mesaje în numele acestora cerând victimelor să trimită monede bitcoin. El ar fi strâns peste 100.000 de dolari într-o singură zi.

Cauţiunea stabilită pe numele lui Clark este de 725.000 de dolari.

Autor: Tatiana Beleuţa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici