Trei răniţi şi un centru islamic grav avariat după atacul rusesc cu rachete asupra Kievului

  • Explozii puternice au zguduit capitala Ucrainei, Kiev, luni dimineaţă, în timp ce Rusia a lansat un atac cu rachete, provocând incendii şi deteriorând case şi infrastructură, conform oficialilor citaţi de Reuters.
  • Atacul coincide cu prima zi de şcoală în Ucraina.
  • Atacul a rănit trei persoane.
Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Trei răniţi şi un centru islamic grav avariat după atacul rusesc cu rachete asupra Kievului

Trei răniţi şi un centru islamic grav avariat după atacul rusesc cu rachete asupra Kievului

Forţele aeriene au declarat că au distrus 22 din 35 de rachete şi 20 din 23 de drone de atac. Acestea au enumerat mai multe tipuri de rachete de croazieră şi balistice utilizate de Rusia.

Alerte de raid aerian au sunat în întreaga Ucraină timp de aproape două ore înainte ca forţele aeriene să declare cerul liber la ora 6:30 a.m. (0330 GMT). Polonia, ţară vecină membră a NATO, a activat avioane poloneze şi aliate pentru a menţine spaţiul său aerian în siguranţă în timpul atacurilor.

Bombardamentul de amploare, la o săptămână după ce Rusia a declanşat cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului la scară largă la începutul anului 2022, a coincis cu întoarcerea la şcoală a multor copii.

Un cazan al unei uzine de apă din Kiev a fost parţial avariat, la fel ca şi intrarea într-o staţie de metrou dublată de un adăpost antiatomic în districtul Svyatoshynksyi, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Atacul a rănit trei persoane, au declarat autorităţile militare ale oraşului, adăugând că două dintre acestea au fost duse la spital.

Maşini au fost incendiate în tot oraşul, precum şi o clădire nerezidenţială din districtul Shevchenkivskyi, a declarat primarul Klitschko.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat de urgenţă în mai multe locuri, inclusiv în districtele Svyatoshynskyi, Solomyanskyi şi Holosiivskyi, unde au căzut resturi de la rachetele distruse.

Un centru islamic a fost, de asemenea, grav avariat în atac, a declarat liderul tătarilor din Crimeea Refat Chubarov pe Telegram.

Jurnaliştii Reuters din Kiev au auzit o serie de explozii puternice din ceea ce părea a fi activitatea unităţilor de apărare aeriană, unele în zona centrală.

Lunea trecută, Rusia a lansat peste 200 de rachete şi drone asupra Ucrainei, ucigând şapte persoane şi lovind instalaţii energetice din întreaga ţară, în ceea ce Kievul a numit atacul „cel mai masiv” al războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici