Trei suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicare într-un schimb de focuri

Trei cetăţeni suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicarea lor într-un schimb de focuri, iar un al patrulea ar putea primi aceeaşi pedeapsă pentru o infracţiune separată, a declarat joi ministerul suedez de Externe, citat de Reuters.

325 afișări
Imaginea articolului Trei suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicare într-un schimb de focuri

Trei suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicare într-un schimb de focuri

Guvernul l-a convocat luna trecută pe însărcinatul cu afaceri al Irakului pentru a protesta împotriva condamnării la moarte a unuia dintre cei trei implicaţi în împuşcături.

Suedia nu aplică pedeapsa cu moartea şi se opune utilizării acesteia în toate circumstanţele.

Ministerul de Externe a declarat că a primit acum confirmarea că alţi doi suedezi au fost condamnaţi în legătură cu aceeaşi infracţiune şi au primit pedeapsa cu moartea.

„Informaţiile pe care le-am primit cu privire la pedepsele cu moartea sunt extrem de grave şi lucrăm pentru a ne asigura că sentinţele nu vor fi executate”, a transmis Ministerul de Externe.

În iunie, cotidianul Aftonbladet a raportat că bărbaţii au fost implicaţi în împuşcarea unui alt cetăţean suedez în Irak, în ianuarie.

Ministerul a declarat că a primit un raport conform căruia un al patrulea suedez a fost condamnat la moarte pentru o infracţiune diferită, legată de droguri, dar că nu poate confirma informaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
condamnare,
foc,
moarte

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici