În plus, potrivit adjunctului secretarului general al ONU pentru afaceri umanitare, Kyung-wha kang, 300 de şcoli au fost avariate sau distruse de către Boko Haram, care înseamnă „educaţia occidentală este un păcat”.
La rândul său, Mohamed Ibn Chambas, reprezentantul special al ONU pentru Africa de Vest, a anunţat că deşi ofensiva trupelor Nigeriei, Ciadului, Camerunului şi Nigerului a slăbit forţa Boko Haram, cu toate acestea gruparea islamistă rămâne o ameninţare, îndeosebi după ce a jurat credinţă organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI).
„Depunerea, recent, a unui jurământ de credinţă de către Boko Haram faţă de (organizaţia extremistă sunnită) Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), fie pentru publicitate sau pentru a obţine sprijinul SIIL, reprezintă (…) un motiv de îngrijorare, deoarece indică în mod clar faptul că agenda Boko Haram nu se limitează la Nigeria”, a spus Chambas.
Negocieri sunt în curs de desfăşurare la Consiliul de Securitate al ONU asupra unui proiect de rezoluţie privind autorizarea unei forţe multinaţionale pentru combaterea Boko Haram.
Potrivit ambasadorului francez la ONU, François Delattre, proiectul de rezoluţie a fost prezentat de membrii africani ai Consiliului, şi anume Nigeria, Ciad şi Angola.
„Lupta (împotriva Boko Haram) trebuie să continue”, a subliniat diplomatul francez.