Trioul dictatorilor: Putin se întâlneşte cu Erdogan şi cu Xi mâine, la Astana

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul turc Recep Tayyip Erdogan sunt programate să ţină mâine o întâlnire bilaterală în capitala Kazahstanului, Astana. Agenda şefului de la Kremlin include şi o întâlnire faţă în faţă cu preşedintele chinez Xi Jinping.

1023 afișări
Imaginea articolului Trioul dictatorilor: Putin se întâlneşte cu Erdogan şi cu Xi mâine, la Astana

Trioul dictatorilor: Putin se întâlneşte cu Erdogan şi cu Xi mâine, la Astana

Întâlnirea de mâine dintre Erdogan şi Putin va avea loc în marginea summit-ului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO). În calitate cu statut de „ţară observatoare”, Ankara e cu ochii pe grupul care include China, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, India, Pakistan şi Iran.

O situaţie care a creat destul de multe supărări în Europa şi NATO, ale căror restricţii, motivate de motive de securitate, fac foarte complicată posibila aderare deplină a Turciei, o perspectivă care, în schimb, îi place lui Putin.

Erdogan a insistat în ultimii doi ani să medieze conflictul din Ucraina, fără a găsi totuşi calea către o încetare a focului. Cu toate acestea, Rusia şi Turcia au colaborat la schimbul de ostatici între Moscova şi Kiev şi la atingerea acordului care a permis trecerea în siguranţă a grâului ucrainean prin Marea Neagră, semnat în iulie 2022.

Înţelegere anulată un an mai târziu la ordinul Moscovei. Erdogan insistă să repornească „coridorul grâului” şi să găsească o nouă bază pentru dialogul dintre cele două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
putin,
xi,
erdogan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici