Trump a apărut în faţa unei mulţimi numeroase la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a revenit sâmbătă în locul din Pennsylvania unde a avut loc tentativa de asasinat, adunând o mulţime numeroasă în acest stat critic cu o lună înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Trump a apărut în faţa unei mulţimi numeroase la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania

Trump a apărut în faţa unei mulţimi numeroase la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania

„Aşa cum spuneam”, a spus Trump când a apărut pe scenă, pretinzând că reia discursul care a fost întrerupt când a fost atins la ureche de un glonţ pe 13 iulie.

În mijlocul discursului, Trump a chemat pe scenă un aliat puternic, Elon Musk, CEO al Tesla şi proprietar al platformei de social media X. A fost prima sa prezenţă la un eveniment de campanie al lui Trump de când a spus că îl susţine pe fostul preşedinte, pe 13 iulie, în ziua tentativei de asasinat.

Musk a sărit literalmente pe scenă cu braţele ridicate, relatează Reuters.

„Adevăratul test al caracterului cuiva este modul în care se comportă sub tir”, a spus Musk, numind alegerile o „situaţie în care Trump trebuie să câştige” şi îndemnând mulţimea să se înscrie la vot.

„Fiţi o pacoste pentru toţi cei pe care îi cunoaşteţi”, a spus Musk.

Trump a transmis omagii pompierului Corey Comperatore, care a fost împuşcat şi ucis de atacator, şi a salutat alte două persoane care au fost rănite.

La 6:11 p.m., ora exactă la care au izbucnit focurile de armă pe 13 iulie, Trump a cerut un moment de reculegere. Un clopot a sunat apoi de patru ori, o dată pentru fiecare dintre cele patru victime, inclusiv pentru Trump.

În discursul său, Trump a făcut o aluzie sumbră, fără dovezi, la faptul că se confruntă cu „un inamic din interior” mai periculos decât un adversar străin. Despre atacator, el a spus că „un asasin cu sânge rece a încercat să mă reducă la tăcere”, dar „nu a oprit mişcarea noastră”.

Mulţimea părea să fie de ordinul zecilor de mii, mulţi dintre ei purtând însemnele lui Trump. Unii au scandat sloganul „luptă, luptă, luptă” pe care Trump l-a folosit pentru a-şi aduna adepţii la câteva momente după ce a fost împuşcat.

„Suntem aici pentru a spune că nu putem fi intimidaţi, nu putem fi opriţi”, a spus mulţimii senatorul republican de Ohio JD Vance, cel care va fi vicepreşedinte dacă Trump câştigă alegerile.

Vance a respins argumentul vicepreşedintelui Kamala Harris şi al altor democraţi conform căruia Trump reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei.

„Donald Trump a încasat un glonţ pentru democraţie. Ce naiba aţi făcut voi?”, a spus Vance.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici