Bolton a declarat pentru Fox Business Network că după summitul de la Hanoi dintre Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, Washingtonul va vedea dacă Phenianul şi-a respectat angajamentul de a renunţa la „programul său de arme nucleare şi tot ce este asociat cu acesta”.
„Dacă nu sunt dispuşi să o facă, atunci cred că preşedintele Trump a fost foarte clar … nu vor fi scutiţi de sancţiunile economice zdrobitoare care le-au fost impuse şi vom impune noi sancţioni de fapt „, a declarat Bolton, un reprezentant al aripei dure care a susţinut o abordare dură asupra Coreei de Nord în trecut.
Comentariile sale au venit câteva zile după summit-ul privind denuclearizarea din 27-28 februarie, între Trump şi Kim, care au conturat diferenţele cu privire la măsura în care Coreea de Nord este dispusă să-şi limiteze programul nuclear şi gradul de disponibilitate a SUA de a reduce sancţiunile.
Anterior marţi, două centre de cercetare americane şi aAgenţia de ştiri Yonhap din Coreea de Sud au anunţat că statul nord-coreean a refăcut o parte a unei staţii de lansare a rachetelor, pe care începuse să îl desfiinţeze după ce a promis să facă acest lucru la primul summit cu Trump de anul trecut.
Yonhap a citat deputaţii care au fost informaţi de Serviciul Naţional de Informaţii din Coreea de Sud spunând că lucrările au avut loc la staţia de lansare Tongchang-ri şi au implicat înlocuirea unui acoperiş şi a unei uşi a clădirii.
Imaginile din satelit, preluate de site-ul 38 North, un program al unui institut din Washington privind activitatea nucleară din Coreea de Nord, au arătat că structurile de pe platforma de lansare au fost reconstruite cândva între 16 februarie şi 2 martie, Jenny Town, redactor la proiect şi un analist al Centrului de cercetare Stimson, au declarat pentru Reuters.