Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a acuzat pe Zelenski de refuzul de a negocia cu Rusia şi de insinuări la adresa sa, într-un discurs de miercuri, scrie The Kyiv Independent.

Urmărește
726 afișări
Imaginea articolului Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Donald Trump, fostul preşedinte al SUA şi actualul candidat republican la alegerile prezidenţiale, l-a criticat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un miting electoral din Carolina de Nord, care a avut loc miercuri.

Trump s-a declarat nemulţumit de faptul că liderul ucrainean refuză să „încheie o înţelegere” cu Rusia şi că face „insinuări răutăcioase” la adresa sa.

Declaraţiile vin în contextul vizitei lui Zelenski în SUA, unde încearcă să obţină sprijin pentru summitul global de pace al Ucrainei şi să le prezinte liderilor americani un plan format din cinci puncte pentru victoria în războiul cu Rusia. Zelenski nu ar avea programate întâlniri cu Trump.

„Preşedintele Ucrainei se află în ţara noastră şi face nişte insinuări răutăcioase despre preşedintele vostru preferat, adică eu”, a declarat Trump în cadrul discursului său de miercuri. El a mai spus că SUA continuă să dea miliarde de dolari unui om care refuză să încheie o înţelegere.

Trump a adoptat o retorică tot mai dură faţă de Zelenski şi faţă de sprijinul SUA pentru Ucraina, afirmând anterior că ar scoate SUA din război dacă va fi reales preşedinte.

Criticile lui Trump au fost susţinute de mai mulţi lideri republicani, care l-au acuzat pe Zelenski de implicare în alegerile din SUA, după o vizită la o fabrică de muniţie din Scranton, Pennsylvania, oraşul natal al preşedintelui Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici