- Home
- Externe
- KIEV, (20.05.2014, 18:03)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trupele ruseşti s-au retras cel puţin zece kilometri de la frontiera cu Ucraina
Trupele ruseşti s-au retras cel puţin zece kilometri de la frontiera cu Ucraina, a anunţat un oficial din rândul grănicerilor ucraineni, citaţi de agenţiile ucrainene.
Urmărește
1129 afișări
Trupele ruseşti s-au retras cel puţin zece kilometri de la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto)
"Putem spune că trupele ruseşti sunt acum la cel puţin zece kilometri de frontieră. În ceea ce priveşte ce se întâmplă dincolo (de cei zece kilometri), nu pe mine ar trebui să mă întrebaţi", ci pe ruşi, a declarat Serghei Astahov, precizând că un avion de recunoaştere a survolat cu o zi înainte 820 de kilometri de frontieră.
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat luni retragerea trupelor trimise de la sfârşitul lunii martie la frontiera cu Ucraina, dar nici NATO şi nici SUA nu au confirmat această retragere. Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi dimineaţă că trupele se pregătesc de retragere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Acuzată de Kiev că susţine rebeliunea armată din estul ţării, Rusia dispune, potrivit occidentalilor, de 40.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina, mobilizaţi în cadrul unor exerciţii militare.
Această demonstraţie de forţă a alimentat temerile invadării Ucrainei, după ce Rusia a anexat în martie peninsula Crimeea.
Anunţul retragerii trupelor ruse intervine în condiţiile în care confruntări sporadice între insurgenţii proruşi şi soldaţii ucraineni continuă în regiunile Lugansk şi Doneţk.
Între timp, miliardarul Rinat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Şahtior Doneţk, le-a cerut angajaţilor săi din regiunea Donbas să participe la manifestaţii împotriva separatiştilor proruşi. Mii de muncitori au manifestat la Mariupol şi Doneţk, potrivit AFP.
La rândul lor, separatiştii proruşi au anunţat începerea procesului de "naţionalizare" a companiilor din regiune, inclusiv cele aparţinând miliardarului Rinat Ahmetov.
Omul de afaceri s-a implicat în ultimele zile în diverse acţiuni pentru apărarea muncitorilor în faţa atacurilor separatiştilor. El a înfiinţat miliţii neînarmate, formate de angajaţi, pentru a restabili ordinea la Mariupol, după violenţele care s-au soldat cu mai mulţi morţi.
Citeşte şi:
Putin a ordonat ÎNCETAREA exerciţiilor militare în apropiere de frontiera cu Ucraina. APELUL preşedintelui rus către autorităţile de la Kiev
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe