- Home
- Externe
- (02.10.2014, 14:02)
- Paula Rusanu
Tuneluri săpate din Coreea de Nord până în Coreea de Sud, pentru trimiterea de infanterişti în cazul unui nou război - VIDEO
Conflictul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud este deja unul istoric, după separarea celor două ţări la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, a existat un conflict militar (1950-1953), încheiat cu un armistiţiu, precum şi o politică beligerantă în toţi aceşti ani.
Urmărește
6053 afișări
Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Între cele două ţări nu mai există un conflict militar, însă există unul psihologic, ţinând cont de declaraţiile şi ameninţările făcute de o parte şi de alta în ultimii ani.
Într-un reportaj realizat de CNN se vorbeşte despre existenţa unor tuneluri săpate de armata din Coreea de Nord care ajung până în Coreea de Sud şi care ar avea ca scop trimiterea de infanterişti în cazul izbucnirii unui nou război.
Potrivit autoarei reportajului, până în anul 1990 au fost descoperite patru astfel de tuneluri, însă de atunci nu a mai fost găsit niciunul, deşi autorităţile cred că ar exista în jur de 20 de astfel de construcţii. Autorităţile din Coreea de Nord susţin că aceste construcţii nu au legătură cu invazia, ci cu industria lor minieră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
În ultimii ani, au apărut foarte mulţi "căutători de tuneluri". Unul dintre aceştia, generalul în rezervă Hahn Sung-Chu, consideră că a descoperit recent un nou tunel. El susţine că, în luna martie a acestui an, locuitorii unul bloc din Seul s-au plâns că simt vibraţii puternice şi că aud zgomote ciudate, deşi prin zonă nu există metrou sau o altă sursă pentru acestea.
Hahn Sung-Chu spune că a detectat patru tuneluri cu lăţimi între patru şi cinci metri, la o adâncime de 12 metri, dar că în momentul în care a dorit să trimită camere video pentru a le filma, au avut loc două explozii în subteran care au blocat cercetările. generalul este convins că exploziile au fost provocate de soldaţi din Coreea de Nord, care aveau ca sarcină protejarea tunelurilor.
"Este un fel de invazie, soldaţii din Coreea de Nord lucrează sub noi", a declarat Hahn Sung-Chu.
Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Coreea de Nord consideră că este imposibil ca aceste tuneluri să fi ajuns până la Seul. Se crede că nord-coreeni nu pot săpa mai mult de zece kilometri de la frontiera care separă cele două ţări, din cauza râului Imjin şi a granitului din subsol.
"Pentru a săpa tuneluri de zeci de kilometri este nevoie de multă muncă şi de o atenţie deosebită. Există multă apă în solul Peninsulei coreene şi, deci, apa şi pământul trebuie îndepărtate în mod constat. Noi şi Statele Unite am efectuat în permanenţă fotografii din aer şi nu există nicio dovadă a existenţei de noi tuneluri", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.
Cu toate acestea, un fost ofiţer din armata nord-coreeană, care a dezertat şi a fugit în Coreea de Sud, susţine că acest lucru este posibil. "De obicei, soldaţii scot pământul şi stâncile în timpul nopţii, pentru a nu fi descoperiţi. Există, de asemenea, o strategie în modul în care se sapă, astfel încăt să fie evitată surparea. Mi s-a spus că aceste tuneluri nu au legătură cu străzile din Seul, ci cu reţeaua de canalizare", a declarat fostul ofiţer sud-coreean.
Acesta susţine că tuneluri vor fi folosite în caz de război pentru a trimite infanterişti îmbrăcaţi în uniforme ale armatei SUA sau sud-coreene.
Citeşte şi:
Imagini INEDITE din Coreea de Nord: Care sunt ultimele proiecte ale lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO
Citeşte şi:
Cum ar putea arăta Coreea de Nord. Planurile arhitecţilor pentru ţara condusă de Kim Jong-un - FOTO
Citeşte şi:
Noi IMAGINI din Coreea de Nord: Cum arată străzile din capitala ţării conduse de Kim Jong-un - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe