- Home
- Externe
- (02.10.2014, 14:02)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tuneluri săpate din Coreea de Nord până în Coreea de Sud, pentru trimiterea de infanterişti în cazul unui nou război - VIDEO
Conflictul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud este deja unul istoric, după separarea celor două ţări la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, a existat un conflict militar (1950-1953), încheiat cu un armistiţiu, precum şi o politică beligerantă în toţi aceşti ani.
Urmărește
6053 afișări
Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Între cele două ţări nu mai există un conflict militar, însă există unul psihologic, ţinând cont de declaraţiile şi ameninţările făcute de o parte şi de alta în ultimii ani.
Într-un reportaj realizat de CNN se vorbeşte despre existenţa unor tuneluri săpate de armata din Coreea de Nord care ajung până în Coreea de Sud şi care ar avea ca scop trimiterea de infanterişti în cazul izbucnirii unui nou război.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Potrivit autoarei reportajului, până în anul 1990 au fost descoperite patru astfel de tuneluri, însă de atunci nu a mai fost găsit niciunul, deşi autorităţile cred că ar exista în jur de 20 de astfel de construcţii. Autorităţile din Coreea de Nord susţin că aceste construcţii nu au legătură cu invazia, ci cu industria lor minieră.
În ultimii ani, au apărut foarte mulţi "căutători de tuneluri". Unul dintre aceştia, generalul în rezervă Hahn Sung-Chu, consideră că a descoperit recent un nou tunel. El susţine că, în luna martie a acestui an, locuitorii unul bloc din Seul s-au plâns că simt vibraţii puternice şi că aud zgomote ciudate, deşi prin zonă nu există metrou sau o altă sursă pentru acestea.
Hahn Sung-Chu spune că a detectat patru tuneluri cu lăţimi între patru şi cinci metri, la o adâncime de 12 metri, dar că în momentul în care a dorit să trimită camere video pentru a le filma, au avut loc două explozii în subteran care au blocat cercetările. generalul este convins că exploziile au fost provocate de soldaţi din Coreea de Nord, care aveau ca sarcină protejarea tunelurilor.
"Este un fel de invazie, soldaţii din Coreea de Nord lucrează sub noi", a declarat Hahn Sung-Chu.
Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Coreea de Nord consideră că este imposibil ca aceste tuneluri să fi ajuns până la Seul. Se crede că nord-coreeni nu pot săpa mai mult de zece kilometri de la frontiera care separă cele două ţări, din cauza râului Imjin şi a granitului din subsol.
"Pentru a săpa tuneluri de zeci de kilometri este nevoie de multă muncă şi de o atenţie deosebită. Există multă apă în solul Peninsulei coreene şi, deci, apa şi pământul trebuie îndepărtate în mod constat. Noi şi Statele Unite am efectuat în permanenţă fotografii din aer şi nu există nicio dovadă a existenţei de noi tuneluri", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.
Cu toate acestea, un fost ofiţer din armata nord-coreeană, care a dezertat şi a fugit în Coreea de Sud, susţine că acest lucru este posibil. "De obicei, soldaţii scot pământul şi stâncile în timpul nopţii, pentru a nu fi descoperiţi. Există, de asemenea, o strategie în modul în care se sapă, astfel încăt să fie evitată surparea. Mi s-a spus că aceste tuneluri nu au legătură cu străzile din Seul, ci cu reţeaua de canalizare", a declarat fostul ofiţer sud-coreean.
Acesta susţine că tuneluri vor fi folosite în caz de război pentru a trimite infanterişti îmbrăcaţi în uniforme ale armatei SUA sau sud-coreene.
Citeşte şi:
Imagini INEDITE din Coreea de Nord: Care sunt ultimele proiecte ale lui Kim Jong-un - FOTO, VIDEO
Citeşte şi:
Cum ar putea arăta Coreea de Nord. Planurile arhitecţilor pentru ţara condusă de Kim Jong-un - FOTO
Citeşte şi:
Noi IMAGINI din Coreea de Nord: Cum arată străzile din capitala ţării conduse de Kim Jong-un - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe